Inaktiv platsannons

Trafikverket söker framtidens trafikledare i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikverket söker framtidens trafikledare. Vi vill ha din ansökan senast den 15 februari.

Vill du arbeta som trafikledare i en framtidsbransch? På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar.

Nu finns chansen att söka ett av Sveriges viktigaste jobb. Utan dig som trafikledare skulle inte maten komma till butikerna, beställda paket levereras till dörren eller pendlarna komma till jobbet. Sverige skulle helt enkelt stanna. Vi vill satsa långsiktigt på dig! För att du ska bli redo för uppdraget inleds din anställning som trafikledare med betald utbildning under 1 år med start i augusti 2019. Läs mer om utbildningen i slutet av annonsen.

Var med och gör skillnad för Sveriges resenärer!

Arbetsuppgifter

Som trafikledare ansvarar du för att de tåg som rullar på den svenska järnvägen leds rätt, med säkerheten i fokus. Järnvägen är igång dygnet runt årets alla dagar och därför arbetar du som trafikledare skift.

Att jobba som trafikledare är lika kul som utmanande. Under arbetspassen övervakar du din del av järnvägen bakom flera datorskärmar. En av de största utmaningarna som trafikledare är att kunna växla från det lugna tempot under övervakningen till ett betydligt mer pressat läge när störningar uppstår. Under utbildningen ger vi dig kunskap och verktyg för att kunna klara av att lösa olika typer av oförutsedda händelser.

Under ett arbetspass samarbetar du med de trafikledare som övervakar delar av järnvägen som hör ihop med ditt område. Du jobbar nära trafikinformatörerna som ansvarar för att information når fram till tågresenärerna. Samtidigt har du tät kontakt med lokförare och tågbolag samt vid större händelser även blåljuspersonal, entreprenörer m fl.

Tågtrafiken i Sverige kommer öka i framtiden samtidigt som vi står inför ett nytt modernt sätt att leda tåg. Du som trafikledare är den viktigaste pusselbiten i att detta ska fungera. Därför vill vi satsa på dig! Satsa på oss genom att skicka in din ansökan idag. Alla detaljer hittar du under Ansökan.

Kvalifikationer

Vi söker sig som

- har gymnasieexamen och kan uppvisa godkänt gymnasiebetyg
- har svenskt medborgarskap då rollen som trafikledare är trafiksäkerhetsklassad. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen
- har god uppmärksamhet, simultankapacitet och koncentrationsförmåga
- har god syn och normalt färgseende
- har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av kontrollrumsmiljö, säkerhetsarbete, övervakning eller annan typ av trafikledning
- har erfarenhet av att arbeta skift


För rollen om trafikledare söker vi dig som har gott omdöme, hög arbetskapacitet och förmåga att självständigt fatta beslut, även under tidspress och i svåra situationer. Du är duktig på att lösa problem och analysera komplex information samt är noggrann och strukturerad. Då en arbetsdag kan innehålla både lugna och hektiska stunder behöver du snabbt kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har stark kommunikativ förmåga och samarbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Övrig information

För att bli trafikledare genomgår du en 1 år lång utbildning med både praktiska och teoretiska delar. Den teoretiska delen består av ca 10 veckor utbildning fördelad på 4 tillfällen på Trafikverksskolan i Ängelholm. Under dessa veckor krävs det alltså att du kan vara på plats i Ängelholm. Den praktiska delen sker på den Trafikcentral där du sedan kommer att arbeta.

Under utbildningstiden är du anställd som aspirant med en aspirantlön på 24500 kronor. Under förutsättning att du genomför en godkänd examination övergår aspirantanställningen till en tillsvidareanställning med ny lön.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. All kommunikation med dig som söker jobbet som trafikledare kommer att ske via mejl. Vi ber dig därför hålla koll på din inkorg för att du inte ska missa något steg i processen. Vi rekommenderar redan nu att du förbereder dig på följande datum:

  • Sista ansökningsdag 15 februari
  • Personlighetstester mejlas till dig 18 februari och ska vara genomförda senast 21 februari
  • Ditt gymnasiebetyg ska vara oss tillhanda senast 21 februari (laddas upp via Min karriärsida på trafikverket.se)
  • Fysiska testdagar genomförs på flera orter i landet 27 februari till 8 mars
  • För de kandidater som kvalificerar sig vidare från platstesterna hålls intervjuer 5 till 20 mars
  • Hälsoundersökning genomförs på flera orter i landet 13 till 29 mars
  • Därefter genomförs en säkerhetsprövning vilket innebär ett säkerhetssamtal samt en registerkontroll hos SÄPO
  • Utbildningen startar i slutet av augusti 2019

En förutsättning för att kunna arbeta som trafikledare är att du klarar rekryteringsprocessens samtliga steg samt att du godkänns i den examination som avslutar hela utbildningen.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-15

Publicerad den

26-07-2019

Extra information

Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis