Inaktiv platsannons

Projektledare till väg och järnväg i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare till väg och järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 27 februari.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker nya medarbetare till projekt av varierande storlek och karaktär, både inom väg och järnväg. 

Arbetsuppgifter

I arbetet som projektledare ska du i samråd med övriga projektledningen styra, kontrollera och följa upp våra upphandlade kontrakt mot uppsatta mål. Du är delaktig i att fatta beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar samt fördelar arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Du har som del i projektledningsorganisationen ansvar för tid, kostnad och innehåll för projektens genomförande och styr projektet kontinuerligt mot projektets och verksamhetens mål. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att hållbarhetskrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete som projektledare, uppdragsledare, arbetsledare, produktionschef, platschef eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av väg- eller järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av kontraktshantering, riskhantering och ekonomisk uppföljning

Som person trivs du med att ta egna initiativ och samarbeta med andra. Du har god kommunikationsförmåga och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-27

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej