Inaktiv platsannons

Stationsförvaltare fastighet i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Stationsförvaltare fastighet. Vi vill ha din ansökan senast den 21 februari.

Vill du arbeta som stationsförvaltare fastighet i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Den centrala funktionen Ekonomi och styrning har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av Trafikverket. Här ingår bland annat planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll. Vi försörjer även Trafikverket med mark och lokaler samt ansvarar för att förvalta Trafikverkets byggnader, mark och perronger.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med i vårt team som förvaltar och utvecklar Trafikverkets plattformar och stationsmiljöer? Är du en skicklig förvaltare som har vana att driva och styra entreprenörer? Då kan rollen som stationsförvaltare på Trafikverket passa dig!

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang med trevliga kollegor. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje både för egen del och andra kommer du att trivas hos oss på fastighetsavdelningen.

Som stationsförvaltare förvaltar du Trafikverkets ansvarsområde på stationerna, det vill säga, plattformar och plattformsförbindelse såsom hissar, rulltrappor, gångbroar, gångtunnlar mm.
Du är ansvarig för att skapa attraktiva stationsmiljöer med resenären i fokus. Det innebär bland annat att ha kontakt med intressenter och andra berörda gällande resandet och utveckling av stationerna. Du medverkar aktivt i stationsförvaltningens utvecklingsarbete för förbättring och effektivisering av verksamheten.

Som stationsförvaltare innebär dina arbetsuppgifter bland annat följande:

 • ekonomisk och teknisk förvaltning av de ca 100 stationer som finns inom förvaltningsområdet
 • underhålls-, reinvesteringsåtgärder
 • budget-, mål-, verksamhetsplanerings- och uppföljningsarbetet för förvaltningsområdet
 • ansvara för att drift, skötsel och avhjälpande underhåll utförs enligt ingångna avtal
 • teckna erforderliga avtal mellan Trafikverket och andra aktörer avseende drift, skötsel och avhjälpande underhåll
 • med stöd av bl a Trafikverkets inköpare handla upp konsulter, byggtjänster mm
 • ansvara för att de myndighetskrav som ställs på fastigheterna uppfylls
 • representera Trafikverket i relationen till externa samarbetspartners såsom fastighetsägare, kommuner m.fl

Du kommer att vara placerad på Trafikverkets kontor i Malmö, men ansvara för förvaltningen av stationer inom region väst, vilket innebär en del resor i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har en högskoleutbildning inom området fastighetsförvaltning eller Facility Management alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet från fastighetsförvaltning i privat eller offentlig verksamhet
 • har goda kunskaper gällande budget och uppföljning
 • har vana att rapportera i både word och excel
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet att styra och leda driftleverantörer
 • har erfarenhet från offentlig förvaltning
 • har erfarenhet av projektledning
 • har god förhandlingsvana
 • har erfarenhet av att arbeta med AFF-regelverket

Som person är du drivande och förstår vikten av att styra och leda driftleverantörer för att upprätthålla funktioner på stationerna. Du har förmågan att se både helhet och detaljer. Ditt arbetssätt är strukturerat och du trivs i en roll med mycket eget ansvar där du planerar och följer upp verksamheten så att du följer din uppsatta budget. Att arbeta med ständiga förbättringar för att hela tiden utveckla verksamheten är en självklarhet för dig.

Tjänsten ställer höga krav på gott omdöme och professionellt agerande. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt där det är viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare ställer vi höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande samt på taktkänsla och kommunikation.

Övrig information

Vid frågor under perioden 4-8/2, vänligen kontakta Magnus Sandberg. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-21

Publicerad den

26-07-2019

Extra information

Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis