Inaktiv platsannons

Systemadministratör LINUX/UNIX i Stockholm

Systemadministratör UNIX...   Vattenfall letar efter rätt person som kan ta sig an rollen som Systemadministratör UNIX/LINUX i en IT-organisation som arbetar med utveckling och leverans av IT-tjänster, där ledordet är s...

Om tjänsten

Systemadministratör UNIX/LINUX
 
Vattenfall letar efter rätt person som kan ta sig an rollen som Systemadministratör UNIX/LINUX i en IT-organisation som arbetar med utveckling och leverans av IT-tjänster, där ledordet är säkerhet.
 
Vattenfall är ett företag i förändring och med stora utmaningar framför oss! I takt med att förändringarna ställs allt större krav på IT, som i många fall är en möjliggörare för att uppnå de effekter som eftersträvas. Vår roll blir allt mer viktig för att stödja verksamheterna. Vattenfall IT Nuclear är Ringhals huvudleverantör av administrativa IT-tjänster och stödjer de verksamheter som har kärnkraft som sin huvudsakliga verksamhet. För att tillmötesgå säkerhetskraven inom kärnkraftssektorn finns Vattenfall IT representerade med våra tjänster på Ringhals i en separat organisation. Leveransenheten tillhandahåller tjänster för såväl infrastruktur, applikationsförvaltning som utveckling av administrativa system. Från den 1/4 2019 planeras även en IT-leverans från Vattenfall IT mot Forsmarks Kraftgrupp AB och andra verksamheter inom Nuclear, vilket gör att denna roll är tänkt att möta behoven också från dessa bolag. Vi behöver växa och blir starkare, vill du vara med på vår resa?
 
För dig som kandidat är det här en chans att ta plats i en organisation som genomgår en spännande förvandling med ny teknik och utökade samarbetsytor, där vi värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär.
 
Ditt ansvar som Systemadministratör UNIX/LINUX:
 
• Installera och konfigurera hård- och mjukvara
• Optimera och automatisera inom driftområdet
• Driva tekniska förändringar inom driftområdet
• Aktivt medverka i projekt som drivs inom Vattenfall IT
Som Systemadministratör Linux/UNIX hos oss behöver du ha följande kvalifikationer:
• Mycket god erfarenhet av serverdrift i Linux/UNIX miljöer, både virtuella och fysiska (RedHat Enterprise Linux, Suse, CentOS, Debian)
• God erfarenhet av programmering/scripting i t.ex: Bash, Python, Perl
• God erfarenhet av VMWare
• God erfarenhet av Ansible/Ansible Tower, OpenStack.
 
De personliga egenskaper vi letar efter är:
 
• Förmåga till att arbeta självständigt och ta egna initiativ
• Trivas i förändring och ha en naturlig strävan efter förbättring
• Intresse för ordning och reda samt struktur
• Driv att ständigt utveckla/fördjupa dig inom ditt kompetensområde
Du som kandidat ska både vara lagspelare och kunna arbeta självständigt, gilla ny teknik och felsökning i varierande storlek och komplexitet. Vi uppmanar till nytänkande, kreativitet och medarbetare som tänker utanför boxen med IT-säkerhet som en grundprincip. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig flytande i tal och skrift på svenska och engelska.
 
Placeringsort är Ringhals, resor till Forsmark och Stockholm kan förekomma.
 
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Elisabeth Johansson, 070-669 75 28. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Peter Blixter, 072-237 32 02.
 
Fackliga representanter är Sofi Wadström (Akademikerna), Inger Strandberg / Lars-Erik Näsman (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). För att komma i kontakt med representanterna, ring Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 3 mars 2019.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag, och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Vattenfall erbjuder dig en medarbetarkultur som präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)