Inaktiv platsannons

Dataingenjör i Stockholm

Om tjänsten

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Vi söker nu en dataingenjör som vill vara med på vår digitaliserings resa. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss

Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har idag en spännande IT-position där vi är drivande och delaktiga i Axfood koncernens målsättning att bli en mer datadriven koncern.


Som dataingenjör för avancerad analys är du en nyckelspelare i utvecklingen och förvaltningen av Axfoods BI-lösningar inom området avancerad analys. Avancerad analys är ett nytt systemområde på Axfood IT där vi utvecklar och förvaltar BI lösningar för prediktiva analyser (maskininlärning med R, Python, SPSS och vårt datalab/datalake). Vi behöver nu förstärka vår kompetens inför framtida spännande utmaningar samt pågående projekt och vi behöver dig för att bygga upp ett framgångsrikt team!

Dagligvaruhandeln är inne i en transformation som gör den till en av de mest spännande branscherna just nu. Är du övertygad om att data som genereras av miljontals kunder varje dag kan förändra en verksamhet i grunden och vill du få en möjlighet att kombinera din analytiska förmåga med ditt intresse för data & analysverktyg? Då vill vi ha med dig på resan!

Det här får du göra

Ansvarsområden:
Tillsammans med vårt dataingenjörsteam
• utveckla och implementera Axfoods framtida arkitektur för maskininlärning (ML).
• utveckla och implementera processer och systemstöd för kontinuerliga releaser av ML modeller samt öka automation i utveckling, test och releasearbete av dessa.
• Förvalta befintliga lösningar inom Avancerad Analys och hantera ärenden, uppgraderingar och tester.
• Stötta och coacha verksamheten med förståelse för den data som finns i Axfoods befintliga och framtida datalager, samt hur den är strukturerad
• Stötta data scientists från verksamheten i arbetet med data preparation, optimering, produktionssättning och övervakning av maskininlärningsmodeller

Du kommer arbeta med att förstå verksamhetens behov och krav inom BI-området och specifikt avancerad analys. Vidare förväntas du i din roll att delta i utvecklingen av lösningar/prototyper med strukturerad samt ostrukturerad data och kopplat till detta vara med och forma Axfoods framtida ekosystem för avancerad analys. Dessutom får du, från början, chans att vara med i vidareutveckling av metodiker och standarder inom området.

Det här förväntar vi oss

Examen inom datavetenskap, statistik, matematik eller liknande

Erfarenhet av:
• Utveckling av data pipelines i elastiska miljöer.
• Kontinuerlig integration, tester och driftsättning (CI/CD) med verktyg som tex Git, Jenkins.
• Analytiska ekosystem i molnet (vi använder AWS).


Meriterande:
• SQL och parallella relationsdatabaser (MPP, Teradata) med erfarenhet av att optimera SQL frågor på stora dataset.
• Modellutveckling i Python
• Jupyter Notebooks
• Testautomation
• Monitorering av maskininlärningsmodeller
• Agila värderingar och arbetssätt
• Erfarenhet av BI-lösningar inom Detaljhandeln


För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativrik och drivande i ditt arbete, en analytisk och kreativ problemlösare. Du är nyfiken med en stark vilja att dela med dig av dina erfarenheter. Det är det viktigt att du är öppen och tydlig i din kommunikation samt har lätt för att samarbeta med andra. Vidare värdesätter vi att du är prestigelös och har ett serviceinriktat arbetssätt och att du trivs med att arbeta på ett välstrukturerat och noggrant sätt.
Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Publicerad den

20-04-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis