Inaktiv platsannons

Utvecklare Enterprise Data Warehouse i Stockholm

Om tjänsten

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Vi söker nu en erfaren utvecklare som vill vara med och vidareutveckla vårt Enterprise Data Warehouse. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Dagligvaruhandeln är inne i en transformation som gör den till en av de mest spännande branscherna just nu. Axfoods digitaliseringsresa innebär allt mer datadrivna beslut.

Är du övertygad om att data som genereras av miljontals kunder varje dag kan förändra en verksamhet i grunden och vill du få en möjlighet att kombinera din förmåga att strukturera och tillgängliggöra data med ditt intresse för affärens informationsbehov. Är du nyfiken, vill dela med dig av dina erfarenheter och gillar utmaningar tillsammans med andra? Då vill vi ha med dig på resan!

Bli en av oss

Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har idag en spännande IT-position där vi är drivande och delaktiga i Axfood koncernens målsättning att bli en mer datadriven koncern.

Som utvecklare inom teamet för vårt Enterprise Data Warehouse (EDW) är du en nyckelspelare i utvecklingen och förvaltningen av Axfoods EDW. Vårt EDW försörjer hela Axfood med strukturerat data för analys och operativa tillämpningar i våra huvudprocesser.

Vi förvaltar idag ca 25 TB med data över hela värdekedjan med stöd av en retail modell och har en mycket spännande position att utveckla Axfoods analysförmåga att bli mer datadrivet. Vi behöver nu förstärka vår kompetens inför framtida utmaningar och pågående projekt.

Det här får du göra

Ansvarsområden:
Tillsammans med vårt EDW team får du:
• utveckla och implementera nya verksamhetsbehov i vårt EDW från ETL till CORE modellen och vidare till Semantiskt lager.
• utveckla och implementera processer för kontinuerliga releaser samt öka automation i utveckling, test och releasearbete av dessa.
• Förvalta befintliga lösningar och hantera ärenden, uppgraderingar och tester.
• Stötta och coacha verksamheten med förståelse för den data som finns samt hur den är strukturerad

Du kommer arbeta med att förstå verksamhetens behov från krav till leverans av lösning, tätt tillsammans med andra systemutvecklare. Du kommer också jobba med att förstå hur data är kopplat till den datamodell som vi använder. Vårt team ansvarar för CORE modellen och det semantiska lagret vilket (bl.a) används av vårt front-end team som jobbar med Microstrategy som rapport och analysverktyg.

Det här förväntar vi oss

Examen inom systemvetenskap eller motsvarande samt god erfarenhet:
• Inom området Business Intelligence
• Av utveckling i databas och SQL-kunskaper
• Av ETL verktyg (vi använder Informatica)
• Av datamodellering/informationsarkitektur
Meriterande:
• Utveckling och förvaltning i Teradata
• Erfarenhet från analytiska ekosystem i molnet (vi använder AWS).
• Kontinuerlig integration, tester och driftsättning
• Modellutveckling inom Avancerad Analys
• Testautomation
• Agila värderingar och arbetssätt
• Projektledning

För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativrik, systematisk och drivande i ditt arbete, en analytisk och kreativ problemlösare med intresse av vad data kan åstadkomma för affären. Du är nyfiken med en stark vilja att dela med dig av dina erfarenheter. Det är viktigt att du är öppen och tydlig i din kommunikation samt har lätt för att samarbeta med andra. Vidare värdesätter vi att du är prestigelös och har ett serviceinriktat arbetssätt och att du trivs med att arbeta på ett välstrukturerat och noggrant sätt.
Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Publicerad den

20-04-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis