Inaktiv platsannons

Manager Media & PR i Solna

Om tjänsten

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Vi söker nu en Manager Media & PR till vårt huvudkontor i Solna!

Om tjänsten
I rollen som Manager Media & PR kommer du att ansvara för att utveckla och förvalta koncernens externa kommunikationsstrategi med PR, media och sociala medier med särskilt fokus på högsta ledningens mediarelationer. Du har ansvar för strategi, utveckling, planering, samordning och aktivering av BillerudKorsnäs media- och PR-arbete. I det ingår såväl proaktiv som reaktiv kommunikation samt upprätthållande av en god infrastruktur för uppföljning av media- och PR-arbetet.

I rollen kommer du också att, tillsammans med Investor Relations, koordinera information som har påverkan på kapitalmarknaden. Du är delaktig i att proaktivt interagera och bygga relationer med relevanta nyhetskanaler och media både i Sverige och internationellt. Detta kräver en professionell och proaktiv PR som aktivt arbetar med att sprida relevanta nyheter inte bara i samband med kvartalsrapportering.

Som Manager Media & PR måste arbeta nära hela BillerudKorsnäs för att söka och bygga intressanta ”success-stories” avseende produkter och affärer och därigenom stärka synen på BillerudKorsnäs hos både kunder och andra intressenter globalt såväl som lokalt. Inom ansvaret ligger ett strategiskt ansvar för BillerudKorsnäs´ kommunikation men även att operativt ha förmåga att producera material själv. Du kommer att arbeta nära CEO och hela koncernledningen i att utforma material och underlag samt stötta dem i all  mediakommunikation. Detta inkluderar förmåga att även själv kunna vara talesperson för företaget.

Manager Media & PR rapporterar till Executive VP Communications & Sustainability och är lokaliserad på huvudkontoret för BillerudKorsnäs i Solna, Stockholm.

Kvalifikationer

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats och värdesätter en jämn könsfördelning. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Amrop. För att söka tjänsten kontaktar du Marie Högstedt, Partner, på +46 (0)73-334 19 19 alternativt marie.hogstedt@amrop.com

Urval sker kontinuerligt, sista dag för ansökan är den 3/3 2019.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej