Inaktiv platsannons

HR partner/ HR strateg i Eskilstuna

HR partner/ HR... Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare...

Om tjänsten

HR partner/ HR strateg

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn. 

Vi erbjuder dig ett intressant arbete på en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats, där du som medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen och skapa mervärde för verksamheten. Vi erbjuder en arbetsplats i nya fina lokaler, engagerade medarbetare och där balansen mellan fritid och privatliv är viktigt.

Du kommer att tillhöra vår HR-enhet, som består av åtta personer som tillsammans driver och ansvarar för allt från myndighetens strategiska HR-arbete och ledarutveckling till lönehantering och HR-administration. På enheten arbetar vi på både strategisk och operativ nivå avseende t.ex. kompetensförsörjning, rekrytering, hälsa, avtalsfrågor och löneprocessen. Det är en inspirerade arbetsmiljö där den egna initiativförmågan kommer till sin rätt. 

Dina arbetsuppgifter

Hos oss på HR-enheten välkomnas du av kollegor med ett stort engagemang och ett positivt arbetsklimat. 
Du kommer få den stimulerande möjligheten att kombinera ansvaret för långsiktiga myndighetsövergripande utvecklingsområden med en roll i det dagliga HR-arbetet.

Detta innebär att du bland annat arbetar fram övergripande processer, planer, policys och riktlinjer för verksamhetsutveckling, kompetensförsörjning med mera. I arbetet ingår att utveckla och implementera samt följa upp. Du säkerställer dokumentationen runt HR-processer och planer samt håller i workshops och möten. 

Du kommer även att arbeta mer operativt där rekrytering och chefsstöd ingår. Att följa upp mätetal inom HR-området samt arbeta med statistik kan också ingå i arbetsuppgifterna. 

Vi är en modern myndighet där vi arbetar mycket med att förenkla processer och digitala funktioner. Att bidra i förbättringsarbetet är en naturlig del av arbetsuppgifterna.

Din profil

Vi söker dig som har en PA-utbildning eller motsvarade. Du har flerårigerfarenhet av att arbeta med HR-frågor, både på strategisk samt operativ nivå. Vi ser även att du har utbildning och erfarenhet av arbetsrätten. Har du arbetat i ett privat företag eller/och har erfarenhet av att planera och facilitera olika typer av möten så är det ett plus. Har du även erfarenhet av just verksamhetsutveckling, övergripande HR-processer och planer, så är det starkt meriterande. Erfarenhet av statistisk analys är också meriterande.
 

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är en fena på att samarbeta men även att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. En del som är viktig i tjänsten är att du kan producera egna dokument av hög kvalité och att du kan förmedla informationen på ett bra sätt (muntligt och skriftligt). Det är därav ett krav att du kan svenska språket samt är en kommunikativ person. 
Vi ser det som självklart att du har driv, engagemang och intresse för arbetsuppgifterna.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor 

Tillsvidare, heltid. 
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2019. 
Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom vår hemsida - märk då din ansökan med diarienr: 2019–002607.

Övrigt 

Tjänsten är placerad i Eskilstuna.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Eskilstuna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej