Inaktiv platsannons

Avdelningschef - ekonomi och lokaler i Varberg

Om tjänsten

Varbergs attraktiva läge i en växande arbetskraftsregion gör att människor står på kö för att flytta hit. Vi växer så det knakar minst sagt. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt och för att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi har nyligen vunnit utmärkelser som Årets superkommun och Bäst att bo och vi har ett starkt driv framåt. I Varbergs kommun bor drygt 63 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet.

Kommunens förskole- och grundskoleförvaltning har ca 2 000 medarbetare fördelade på ett 70-tal för- och grundskolor. Budgetomslutningen är ca 1,3 Mdr. Avdelningschefen är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningsledningen. Du har direkt personalansvar för fem ekonomer och en administratör samt en lokalchef som i sin tur har 17 medarbetare i sin enhet.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete såväl yrkesmässigt som personligt, i en prisbelönt kommun på frammarsch. Vi arbetar i den spännande framtidsbranschen - barn och ungdomar och förvaltningen är en viktig spelare i och för kommunen.

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef hos oss arbetar du nära förvaltningschefen, verksamheten och de förtroendevalda i nämnden. Du arbetar med ett övergripande ansvar för redovisning, uppföljning, analys, ekonomistyrning, långsiktig ekonomisk planering och lokalförsörjningsfrågor. Du och dina medarbetare ger råd och stöd till förvaltningens chefer som underlättar deras arbete att leda och utveckla verksamheten. Du har dialog och tydliggör scenarios och valmöjligheter av den ekonomiska situationen som ger bra beslutsunderlag för nämnden i deras politiska prioriteringar.
Du stöttar och utvecklar avdelningens medarbetare och tillsammans ser ni till att de administrativa processerna inom ekonomi och lokalförsörjning utvecklas effektivt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant akademisk examen och erfarenhet från ansvarsområdet, gärna från politiskt styrd verksamhet. Du arbetar som en utvecklingsorienterad ledare och har ett coachande och inkluderande ledarskap med förmåga att såväl delegera som följa upp. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ, pedagogisk och lyhörd samt ha en förmåga att skapa förtroendefulla relationer i och utanför organisationen. Du trivs med att bedriva förbättringsarbete och sträva efter effektiva processer och hög kvalitet.

ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Varberg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej