Inaktiv platsannons

BI-ansvarig Kontakta Pågens HR-avdelningArbetsmiljön i fokus i Malmö

På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Om tjänsten

BI-ansvarig

 

Pågen behöver nu förstärkas med en BI-ansvarig med ansvar för både utveckling och förvaltning av Pågens BI-lösning på såväl operativ som strategisk nivå.

Dina arbetsuppgifter Som BI-ansvarig hos Pågen kommer du att ha en utvecklande roll inom IT, controlling och verksamhetsutveckling. Du kommer att ansvara för driften av och utveckla Pågens BI-lösning på både operativ och strategisk nivå.
IT-avdelningen består av 12 medarbetare fördelat på affärssystem, infrastruktur och Business Intelligence samt ytterligare några konsulter som är kopplade till verksamheten.

Som BI-ansvarig kommer du att:

• Ansvara för utveckling och förvaltning av Pågens BI-lösning på såväl operativ som strategisk nivå.

• Driva utvecklings-, förbättrings- och förändringsarbete tillsammans med verksamheten.

• Hålla dig uppdaterad om aktuella trender inom BI-området och säkerställa att relevanta nya verktyg och arbetssätt kommer Pågen tillgodo.

• Vara ägare av Pågens gemensamma datalager och ansvarig för dess utveckling och förvaltning.

• Ha en stödjande och rådgivande roll gentemot Pågens övriga funktioner vad gäller uppföljning och styrning av deras verksamheter.

• Vara delaktig i och/eller ansvarig för projekt kring beslutsstöd och verksamhetsuppföljning.

• Driva forum och grupper tillsammans med andra intressenter vad gäller behov och utveckling av BI.

• Ansvara för leverantörskontakterna inom BI-området.

• Samarbeta med affärssystem- samt infrastrukturgruppen inom IT-avdelningen för att säkerställa att BI är representerat i alla systemstödsprojekt och aktiviteter.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en systemvetarutbildning eller motsvarande från högskola eller universitet inom IT och analys samt har erfarenhet av arbete med BI som ett verksamhetsstöd i minst 5 år. Det är meriterande om du har erfarenhet av relaterade aktiviteter, såsom budget, leverantörskontakter, planering och förändringsledning men det är dock inget krav.
Du har i din BI-roll varit ”nära” verksamheten för att förstå dess behov och utmaningar och har en förståelse för de tekniska aspekterna men även gränssnittet ut mot användaren.
Du ska även ha god kännedom om såväl utveckling som förvaltning av databaser/datalager och laddningsflöden/ETL-processer i Microsofts miljöer. Dessutom ska du ha god kännedom om Qliks produkter QlikView och Qlik Sense.
Du har god förmåga att kunna uttrycka dig väl på såväl engelska som svenska i tal och skrift.

Dina egenskaper
Du har affärsförståelse och en förmåga att kunna se och ta ansvar för helheten samt fokusera på möjligheter. Dessutom är du proaktiv, utmanar dig själv och involverar andra för att tillsammans nå målen. Du är även resultatorienterad, har en god förmåga att planera och driva nya initiativ. Du samarbetar bra och kan både leda och coacha medarbetare i förändringsarbete.

Ansökan och kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Pågen med Dfind IT. Vid frågor kring rollen som BI-ansvarig är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Elin Bjursten på elin.bjursten@dfind.se eller 0709-47 95 53. Ansök via vår hemsida: www.dfind.se/it

Ort: Malmö
Uppdragsgivare: Pågen
Omfattning: Heltid
Start: Snarast möjligt: Q1-Q2, 2019

Kontakta Pågens HR-avdelning

Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot spontanansökningar utan hänvisar alla sökanden till våra lediga tjänster som läggs upp här på vår hemsida. Kopplat till dessa kan vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR-lagen.

Vid övriga frågor eller ärenden är du välkommen att maila oss på: 

Arbetsmiljön i fokus

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer, t.ex. att:

  • löpande se över arbetsmiljön, bedöma risker, åtgärda och följa upp för att förebygga risker för arbetsskador och arbetsrelaterad ohälsa.
  • skapa en stimulerande arbetsmiljö som ger möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling.
  • ha nolltolerans mot diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier.
  • mångfaldsaspekten alltid vägs in vid rekryteringar jämte verksamhetens behov av kompetens.
  • satsa på hälsofrämjande insatser och ha ett generöst friskvårdsprogram för medarbetarna.

 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej