Inaktiv platsannons

Marknadskommunikatör i Luleå

Om företaget /... Division Specialprodukter levererar strategiska tjänster och produkter som används inom LKABs kärnverksamhet – brytning och förädling av järnmalm – vilket skapar ...

Om tjänsten

Om företaget / verksamheten

Division Specialprodukter levererar strategiska tjänster och produkter som används inom LKABs kärnverksamhet – brytning och förädling av järnmalm – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB. Divisionens externförsäljning ökar resursnyttjandet, genererar ökade intäkter och innovation samt stärker varumärket på en internationell marknad. Närmare 700 anställda i 11 länder genererar en omsättning om ca 4,5 MDRSEK.

Läs mer på:
http://www.lkabbergbetong.se/
http://www.lkabkimit.se/
http://www.lkabmekaniska.se/
http://www.wassara.com/en/
http://www.lkabminerals.com/

Om tjänsten

Vi söker nu en driven Marknadskommunikatör som vill arbeta i en internationell och affärsorienterad miljö med fokus på tillväxt. Vi erbjuder ett spännande uppdrag med en mix av intern och extern kommunikation samt produkt- och tjänstemarknadsföring. 

Du blir kommunikationsansvarig för de delar av vår verksamhet som utvecklar, producerar och marknadsför produkter och tjänster för gruv- och konstruktionsmarknaden, där den största kunden är andra verksamheter inom LKAB. Det innefattar till exempel mekaniska verkstäder, sprängmedel, betongproduktion och bergsentreprenader. Här är du en del av ledningsarbetet och en utföranderesurs. Tonvikten för uppdraget ligger på intern och extern kommunikation även om en del marknadsföring också förekommer. 

Vid sidan av detta uppdrag blir du en flexibel intern resurs för andra delar av Division Specialprodukters verksamhet i 11 länder. Detta kan till exempel innefatta delaktighet i utvecklingsprojekt och marknadsföring av industrimineraler. 
Du samarbetar med interna uppdragsgivare inom de olika verksamheterna där det är viktigt att skapa en god förståelse för organisationens behov samt marknaden, produkterna och tjänsterna som är aktuella. Du rapporterar till Marknads- och Kommunikationschef för Division Specialprodukter och ingår i ett team med internationella marknadskommunikatörer. 

Primära arbetsuppgifter 
• Externa kommunikations- och marknadsföringsplaner i samråd med andra funktioner 
• Internkommunikation som stödjer verksamhetens måluppfyllelse
• Produktion av kommunikationsmaterial för multikanalpublicering

Dina kvalifikationer

Du är engagerad i företagets framgång och är affärsorienterad. Du är nytänkande och har fokus på att uppnå positiva konkreta resultat snarare än att förlita dig på rutiner och traditioner. Vi förutsätter att du trivs i en miljö där du arbetar med varierande arbetsuppgifter och har möjligheter att själv planera och prioritera din vardag inom ramarna för ditt ansvarsområde. 
• God kommunikatör, muntligt och skriftligt, även på engelska
• Van användare av Officeprogram, en fördel med erfarenhet av InDesign samt webbredigeringsverktyg.
• Utbildning inom kommunikation eller marknadsföring på universitetsnivå eller motsvarande
• Erfarenhet från liknande arbete, gärna i internationell miljö
• Erfarenhet från att delta i och leda arbete i tvärfunktionella team

Vi erbjuder

Konkurrenskraftiga villkor i ett utvecklingsorienterat bolag inom LKAB koncernen.

Övrig information

Placeringsort: Luleå
Omfattning: Heltid. Resor förekommer i tjänsten, inom Sverige och internationellt.
Ansökan och frågor: Marknads- och Kommunikationschef David Högnelid, david.hognelid@lkab.com eller 0920 -381 72. Sista ansökningsdag är 5 Mars 2019. 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej