Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör explosivämnesteknik i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen har c:a 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på tre geografiskt skilda platser. Två i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Kulltorpslaboratoriet i Karlskoga.

Sektionen för explosivämnesteknik består av 17 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter

Din framtida utmaning

Din roll blir att delta i projekt för att bidra med kunskap beträffande eltändare,  mätteknik och mekatronik, samt utföra provning inom detta område.

Rollen innebär att man fördjupar sig i teknikområdet under en längre tid för att nå specialistlompetens.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och små projekt som ställer krav på självständighet.

Den du är idag

Vi söker dig som är framåt och utåtriktad och som har lätt att samarbeta.

Du bör vara civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot Mekatronik eller ha en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du bör kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt både på svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)