Inaktiv platsannons

Vi brinner för tillgängliga flygplan och driftsäkerhet - gör du? i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen ILS (Integrated Logistics Support) är en central funktion inom utvecklingsorganisationen som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkter, både militära och civila, som exempelvis Gripen, T-X och obemannade farkoster.
Sektionen ansvarar för teknikområdena tillgänglighet, underhållsmässighet och teknikinformation samt har integrationsansvar för typrelaterade underhållsutrustningar och emballage. Sektionen är även sammanhållande för driftutvärdering av Gripen.
Sektionens huvudsakliga mål är att skapa en hög tillgänglighet och låg driftkostnad för våra produkter genom en genomtänkt och integrerad design av såväl produkterna som deras stödjande system.
Verksamheten sker i nära samarbete med andra avdelningar inom till exempel systemutveckling, konstruktion, flygprov och certifiering. Vi arbetar nära kunder och myndigheter samt svenska och internationella partners. Arbetet sker huvudsakligen i våra produktprojekt och omfattar hela produktlivscykeln från koncept till certifiering och drift.

Det finns 2 ILS-sektioner med ca 11 personer i varje. Vi arbetar tätt ihop och är ett samspelt och öppet gäng med mycket erfarenhet att lära ifrån.

Din framtida utmaning

Vi behöver bli fler då sektionerna står inför nya positiva utmaningar till följd av nya produkter och en omfattande verksamhetsutveckling inom området som resulterat i moderna integrerade arbetssätt inom systemutveckling såväl som större produktöverskridande ansvar.

Du kommer att jobba på  ILS-sektionen som heter Availability Performance.

Här finns det mycket erfarenhet som vi nu vill sprida på flera och beroende av ditt intresse och vårt behov kommer du både driva nya utredningar och avlasta befintlig personal. Vi är många som gärna delar med oss av kunskap och ser till att du kommer framåt i ditt arbete.

Du kommer jobba både i design-, utvecklings- och driftsfasen av våra produkter. Du kommer vara med och genomföra driftsäkerhets- och underhållsanalyser på komplexa system där resultatet har en verklig påverkan på produkternas design, underhåll och resursförsörjning. Du kommer genom arbetsuppgifterna kunna bidra till reducerade utvecklings- och driftskostnader för produkterna såväl genom direkt utvecklingsarbete som genom utveckling av arbetssätt och metodik. Då sektionens ansvars- och verksamhetsområde har stor bredd finns goda möjligheter till varierande arbetsuppgifter över tiden.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att arbeta med hela system, analysera och se samband. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, starta och styra aktiviteter, fatta egna beslut och ta egna initiativ i ditt arbete. Du visar också en hög integritet i ditt arbete och är duktig på att kommunicera med din omgivning. Vi kommer att värdesätta din vilja att bidra med nya tankar och idéer i arbetet med att utveckla våra arbetssätt.

Du bör ha en utbildning som högskoleingenjör med några års erfarenhet från utvecklingsarbete eller ha arbetat med ILS-frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet från flygområdet.

Vår dokumentation är huvudsakligen på engelska så du behöver behärska det engelska språket men  även svenska,i både tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap.

Vi hoppas du ska trivas och vilja växa med oss! Inom Saab finns goda möjligheter till kontinuerlig utveckling och fortsatt karriär!

Get to know us - meet our people

Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan redan idag!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)