Inaktiv platsannons

BIO Affärsområde Försäkring i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Din roll

Din roll som Business Information Officer (BIO) är en central nyckelposition inom Skandias största affärsområde Försäkring. I rollen har du ett ansvar att affärsområdets utveckling av process och IT stödjer affärsstrategin och fungerar som en länk i strategiska och taktiska frågor mellan affärsområdet och IT. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt med många kontaktytor i organisationen.

Som BIO rapporterar du till Affärsområdeschef för Försäkring som ingår i Skandias koncernledning. Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

I rollen kommer du att ansvara för följande:

  • Säkerställa att utvecklingen av affärsområdets processer och att IT stödjer affärsstrategin. Rollen är central i framtagandet av IT-strategi för Affärsområde Försäkring.
  • Driva arbetet med utvecklingsplanering och förvaltning och den löpande portföljstyrningen inom Affärsområde Försäkring.
  • Styrning av IT-leveransen till affärsområdet, agera som beställare av IT-tjänster
  • Säkerställa att förvaltningen av applikationerna inom affärsområdet sker på ett kostnadseffektivt sätt och utifrån affärsområdets behov
  • Omvärldsbevakning om hur nya tekniska lösningar och innovationer kan användas inom affärsområdet
  • Bidra till att IT-risker identifieras, värderas och hanteras
  • Leda verksamheten och IT så att SAFe processerna fungerar smidigt
Några av våra medarbetare
Olivia Holmberg
Handläggare Back office
"Skandia är den anställdas utveckling och välmående i fokus. Jag har sett flera exempel på hur Skandia tar vara på anställda genom att erbjuda kompetensutveckling och nya utmaningar inom organisation."
Daniel Winther
Chef Private Equity and Infrastructure
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra. "
Johan Hagman
Gruppchef Telefonrådgivning
"Den optimala storleken på företaget. Det gör att känslan att vara bidragande fortfarande är stor samtidigt som bra möjligheter finns för att specialisera sig inom ett brett spann av kompetensområden."
Sofie Kulp-Tåg
Senior Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens. På Skandia har jag också erbjudits möjlighet att växa inom organisationen och få ett större ansvar."
Kvalifikationer

Din bakgrund och dina egenskaper

Vi söker dig som har god affärsförståelse och en gedigen erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT, gärna från Bank eller Försäkring. Du har god förståelse för processer och IT och ser IT som en möjliggörare för att säkerställa affärens behov. Du har erfarenhet av att leda verksamhet och IT i utvecklingsarbete - från strategi till att det händer och har haft ledarskap i transformationer.

Du har förmåga att kommunicera med personer från alla delar av företaget, främst på strategisk, taktisk, men även på operativ nivå när så krävs. Du har en förmåga att få med dig andra och har lätt att samarbeta.

För denna roll bör du ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ann Bender telefonnummer 072-214 08 72 eller Jessica Fohlin telefonnummer 070-431 69 37

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)