Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt med inriktning IT-säkerhet i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker en lösningsarkitekt med inriktning IT-säkerhet till ”IT strategi och Arkitektur” inom Skandias IT-avdelning. Vi söker dig som vill vara med och driva Skandias arkitekturarbete in i framtiden. Om du vill driva förändring, är innovativ och lösningsorienterad då kan denna roll vara helt rätt för dig!

Rollen

Som lösningsarkitekt ansvarar du för att säkerställa arkitekturen stödjer, följer och skapar förutsättningar för Skandias strategiska, taktiska mål och affärsplan samt att hjälpa organisationen att möta omvärldsförändringar.

Ansvaret innefattar att säkerställa att arkitekturella målbilder finns för aktuella delar inom området samt att lösningar utvecklas i linje med dessa. Det innebär tex att driva arbetet gentemot de utvecklingsteam som finns inom området. I och med att Skandia förändrar sina arbetssätt så är agila inslag med SAFe en naturlig del av din vardag.

Som lösningsarkitekt är du en aktiv deltagare i arkitekturprocessen genom att delta/föredra i arkitekturforum och ansvar för att agera som utsedd arkitekturell rådgivare till intressenter och andra initiativ. Samarbetet med IT-säkerhetsansvarig och CISO är en naturlig del i framtagandet av en säkerhetsarkitektur.

Några av våra medarbetare
Olivia Holmberg
Handläggare Back office
"Skandia är den anställdas utveckling och välmående i fokus. Jag har sett flera exempel på hur Skandia tar vara på anställda genom att erbjuda kompetensutveckling och nya utmaningar inom organisation."
Daniel Winther
Chef Private Equity and Infrastructure
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra. "
Johan Hagman
Gruppchef Telefonrådgivning
"Den optimala storleken på företaget. Det gör att känslan att vara bidragande fortfarande är stor samtidigt som bra möjligheter finns för att specialisera sig inom ett brett spann av kompetensområden."
Sofie Kulp-Tåg
Senior Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens. På Skandia har jag också erbjudits möjlighet att växa inom organisationen och få ett större ansvar."
Kvalifikationer

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av lösningsarkitektur och dess ingående delar. Du gillar att arbeta agilt och har förståelse för det agila mindset som vi har. Förändringar och att se möjligheter är en drivkraft hos dig. Det ligger dig varmt om hjärtat att dela med dig av dina erfarenheter, att stötta och hjälpa människor är ett naturligt inslag i din vardag. I arkitekturteamet jobbar vi tillsammans med Skandia utmaningar.

Som lösningsarkitekt IT-säkerhet behöver du följande kompetenser/erfarenheter

  • Behörighetsmodeller och behörighetssystem
  • Klassningsmodeller av system och information
  • Skyddmekanismer på nätverksnivå och servernivå
  • Systemsäkerhet, formella säkerhetsmodeller, processer för uppdateringar och härdningsprinciper,
  • Säker applikationsutveckling, programutveckling och säkerhetstestning
  • Loggning och larmfunktioner dvs strukturer för SOC/SIEM
  • Grunder för molnsäkerhet i olika former, public och hybrid

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Din profil

Som lösningsarkitekt är du en person med stor lyhördhet som är van att navigera i olika forum med olika typer av intressenter. Prestigelöshet är en av de egenskaper som skapar förutsättningar att lyckas. Du behöver vara van att stå upp för dina lösningar och kunna förankra dina idéer i organisationen. Du behöver kunna omformulera det komplexa till något mer enkelt för att alla ska förstå. Du behöver dessutom ha förmågan att se helheten, samt bedöma och ta fram planer för hur vi iterativt tar oss dit. Du behöver förstå och vilja bidra med kunskap och erfarenhet till våra utvecklingsteam.

OM SKANDIA

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Läs mer på

Ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig. Ansök genom att klicka på ”Ansök här”.
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Törnblom, ansvarig rekryterare, på telefon 0760036080 eller via

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)