Inaktiv platsannons

Nationell planerare med inriktning färja och sjöfart Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell planerare med inriktning färja och sjöfart Kristianstad. Vi vill ha din ansökan senast den 10 mars.

Vill du arbeta som Nationell planerare med inriktning färja och sjöfart i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vill du ha en viktig roll i att arbete med att skapa tillgänglighet och ett närmare Sverige?

Vägfärjorna är en viktig del i Sveriges transportsystem. I tjänsten kommer du att tillsammans med Färjerederiet utforma färjetrafiken utifrån vår roll som samhällsutvecklare. I arbetet ingår även frågor gällande miljö och hållbarhet samt beställning av isvägar.

Tjänsten som Nationell planerare har inriktning vägfärja och sjöfart. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att vara samordnande beställare av färjetrafik mot Trafikverkets eget färjerederi. Beställningarna baseras på behovet av trafik enligt fastställda kriterier. I arbetet kommer du tillsammans med andra att utvärdera kriterierna vid behov för att skapa ännu bättre förutsättningar för trafikering.

I tjänsten ingår utvecklingsarbete kring beställarrollen och kontakt med rederiet och andra intressenter i olika typer av frågor. Det kan också innebära att stötta i andra sjöfartsfrågor vid behov. Tjänsten kan även innehålla arbete med forskningsfrågor i forskningsområdet sjöfart.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning samhällsbyggnad, infrastruktur eller sjöbefäl, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant kunskap om sjöfartsfrågor
  • har goda kunskaper i svenska både vad gäller tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har tidigare erfarenhet av arbete med ekonomisk uppföljning

 

För att lyckas i rollen bör du ha en god samarbetsförmåga det vill säga att du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Som person är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Det är även av vikt att du har en god problemlösningsförmåga som visar sig genom att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras den 19:e april på Trafikverkets kontor i Kristianstad. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej