Inaktiv platsannons

Koordinerande planerare inom BAP/BUP i Örebro

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Koordinerande planerare inom BAP/BUP. Vi vill ha din ansökan senast den 11 mars.

Hos oss på Trafikverket får du vara med och utveckla och förvalta infrastruktur och bidra till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområde Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Som medarbetare i ERTMS-projektet arbetar du i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som koordinerande planerare inom BAP/BUP blir du en stödfunktion i projektet. Det innebär att du har i uppdrag att planera och säkerställa att tider är uppbokade för förberedande arbeten och entreprenader på flera års sikt. Du kommer också att löpande följa upp att tider är begärda och beviljade inom de tidsramar som är avtalade. En central uppgift är också att samordna åtgärder i samarbete med framför allt verksamhetsområdena Planering och Underhåll men även med entreprenörer och projektteam.

Nära dialog ska ske med samtliga intressenter för aktuella sträckor. Du kommer att sitta med det nationella ansvaret för delprojekt Utrullnings BAP och BUP hantering. Du kommer även att analysera påverkan av reducerad tågkapacitet, omlednings- och/eller ersättningstrafik för att hitta den bästa gemensamma lösningen.

Arbetet utförs genom att:

  • samordna och koordinera trafikplanering med Trafikcentralerna och övriga Trafikverket samt berörda entreprenörer.
  • rapportera planerade större banarbeten i systemet Trans.
  • samordna och säkerställa ansökningar i systemet Trans för de aktiviteter inom projektet som behöver tid i spår både vad gäller korttid (BUP) och på längre sikt (BAP).
  • ansvarar för att kontinuerligt redovisa en uppdaterad lägesbild kring ansökta och beviljade/nekade tider i spår och övriga påverkande begränsningar för projektet.
  • aktivt delta i planeringsaktiviteter med både kort och lång horisont.
     
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av att planera trafikpåverkande aktiviteter inom områdena TRANS/BAP/BUP
  • har erfarenhet av att planera trafikala lösningar och deltagit i framtagandet av trafikeringsinstruktioner inom järnvägsområdet
  • har god kännedom om Trafikverkets föreskrifter inom el- och trafiksäkerhet, handböcker och standarder samt Arbetsmiljöverkets föreskrifter
  • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har körkot för personbil

Har du tidigare erfarenhet från järnvägsanläggningen och arbete i spår inom BEST kategorierna samt insikt i de hur olika teknikslagen påverkar varandra så ser vi det som meriterande. Har du dessutom tidigare erfarenhet av ledande befattningar och samverkansuppdrag ser vi även det som meriterande.

En viktig förmåga är att kunna hålla samman en mängd olika tidsskeden och uppgifter på kort och lång sikt, vi ser därför att du har god förmåga att strukturera ditt arbete. Som person har du en mycket god analytisk förmåga och lätt för att se samband och strukturer. Du har en hög förmåga att samverka och hitta gemensamma lösningar  samt en god förmåga att visualisera och skapa en helhetsbild. Stor vikt läggs vid förmåga att kunna se synergier mellan flera parallellt pågående projekt.

Övrig information

Placeringen är i Örebro eller Solna, men då uppdraget är nationellt kan det förekomma resor i tjänsten. 

Intervjuer kommer att ske i Örebro 21 och 26 mars. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-11

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej