Inaktiv platsannons

Projekt/Utredningsledare vägutredning region Öst i Eskilstuna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projekt/Utredningsledare vägutredning region Öst. Vi vill ha din ansökan senast den 11 mars.

Vill du arbeta som Utredningsledare i en framtidsbransch? Verksamhetsområde Planering ansvarar för planering av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för projektledning av ett flertal olika utredningar och åtgärdsvalsstudier. Åtgärdsvalsstudier är Trafikverkets arbetssätt att utifrån fyrstegsprincipen finna effektiva åtgärder för nuvarande och framtida behov i transportsystemet.

I arbetsuppgifterna ingår att självständigt planera, organisera och genomföra utredningar och/eller åtgärdsvalsstudier. Utredningarna syftar till, att med hjälp av arbetsgruppen, ta fram relevanta åtgärdsförslag för utpekade brister på framförallt vägsträckor. Det kan även förekomma utredningar av brister på järnvägsnätet.

Du projektleder eller driver självständigt processer samt genomför projekt och uppdrag baserat på fastställda arbetssätt och metoder. Du ansvarar för administration, tidsplanering, ekonomiprognoser och uppföljning i tilldelade utredningar/projekt. Utredningarna har ofta flera involverade aktörer och intressenter och målet är bl.a. att komma överens om problembilden, hitta lösningar och kostnadseffektiva åtgärder utifrån fyrstegsprincipen. Uppdragen är oftast av komplex karaktär och intressekonflikter måste beaktas för att hitta lösningar som bidrar till leveranskvalitéer och måluppfyllnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • examen (min. 180 hp) inom samhällsbyggnad, samhällsplanering eller fysisk planering, alternativt har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flera års relevant yrkeserfarenhet t.ex som konsult inom projektering, analys och/eller utredning av infrastruktur
  • kunskap om projektledning och/eller styrning av konsultinsatser
  • körkort för personbil och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande är om du har

  • erfarenhet av att ta fram åtgärder/beslutsunderlag inom väg- och/eller järnvägsområdet
  • erfarenhet av samrådsprocesser, där kontakter med intressenter och media förekommit
  • kunskap om ABK

Som person trivs du med att leda projekt och att skapa ett förtroendefullt samarbete som leder till engagemang och resultat. Det innebär att du är resultatorienterad, självgående och har god samarbetsförmåga. Du har förmågan att se helhetsperspektivet och en förståelse för infrastrukturens funktion.

Övrig information

Intervjuer kommer att hållas i Eskilstuna under vecka 13

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-11

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Eskilstuna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej