Inaktiv platsannons

Teknisk specialist inom signal till ERTMS i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk specialist inom signal till ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 15 mars.

Vill du arbeta som teknisk specialist inom signal till ERTMS i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Tycker du om problemlösning och tekniska diskussioner? Då är signalteknik området för dig. Så här säger en av våra medarbetare om arbetet: "Jag får vara med och hitta lösningar för hur framtidens järnväg ska fungera och se ut. Jag har jobbat med signalteknik i över 20 år - ändå känner jag att det finns mer att lära!".

Som medarbetare inom området signalteknik arbetar du med frågor som ligger nära hjärtat i Trafikverkets verksamhet, nämligen utveckling och förvaltning av järnvägarnas signalteknik. Vi arbetar nära våra leverantörer, aktörer och kunder. Vi designar processer och arbetssätt, planerar och styr, bestämmer funktion och specificerar, beställer och följer upp vårt arbete både internt och externt. Vi har ett livscykelperspektiv och arbetar alltid för att hitta bra, hållbara och säkra lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Signalteknik är ett stort område som hela tiden förändras. Därför finns det många områden att arbeta och utvecklas inom. Oavsett vad du jobbar med är du en del av ett större sammanhang och bidrar till att utveckla Sveriges och Europas infrastruktur.

Sverige har beslutat att succesivt införa det nya europeiska signalsystemet ERTMS på hela Trafikverkets järnvägsnät. Botniabanan, Ådalsbanan, Västerdalsbanan och Haparandabanan har redan utrustats med ERTMS. Fler banor står på tur, bl. a. Malmbanan och Södra stambanan, liksom olika uppgraderingar och förbättrade versioner på de befintliga. Allt detta tas efterhand över från ERTMS-projektet till Underhåll för förvaltning. Det är här du kommer in i bilden. Och dina arbetsuppgifter blir bl. a.

  • Medverka vid framtagning av nya ERTMS-system och anläggningar
  • Arbeta med regelverk och signaleringsprinciper för ERTMS
  • Medverka som specialist vid mottagning av ERTMS-system
  • Förvalta och förmedla kunskap om ERTMS och se till att det finns support, dokumentation, reservdelar mm.
  • Bevaka utvecklingen inom ERTMS och samverka med såväl interna som externa samarbetspartner i Sverige och internationellt.

Tjänsten kan innebära en del resor men många möten klarar vi av via Skype.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du

  • har kunskaper om signaltekniska signaleringsprinciper och ERTMS
  • har kunskap och erfarenheter av signalsystem för järnväg och speciellt inom ERTMS
  • har erfarenhet av projektering, standardisering, regelverk och kravskrivning.

Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har även god förmåga att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem har du ett lösningsorienterat och analytiskt arbetssätt.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Rollen kräver god syn och normalt färgseende och därför behöver du genomföra hälsoundersökning med godkänt resultat.

Tester kan förekomma som en del i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer kommer att hållas i Malmö.

 

Vi utvecklar samhället - vill du utvecklas med oss?

Trafikverket är en stor och modern arbetsgivare som finns på många orter i Sverige. Vi är samhällsutvecklare och leder några av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi har ett livscykeltänk i allt vi tar oss an och har hållbarhet i fokus. Vi är övertygade om att vi utvecklas när våra medarbetare är engagerade & mår bra. Därför uppmanar vi till utveckling och intern rörlighet samtidigt som vi jobbar för att skapa balans mellan arbete och fritid.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-15

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej