Inaktiv platsannons

Chef för gruppen Nätanalys Distribution – Vattenfall Eldistribution AB i Luleå

Om tjänsten

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit. 


Som chef för gruppen Nätanalys Distribution kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare inom ditt uppdragsansvar. I ditt uppdrag kommer du och dina kollegor att skapa förutsättningar för organisations framgång genom att arbeta mot gemensamma bolagsmål. Till dig rapporterar ca 12 nätanalytiker som dagligen hanterar komplexa analyser som kräver att flera enheter inom bolaget samarbetar. Din grupp ansvarar för att utföra långsiktig nätplanering och strategiska nätanalyser, upprätta nätstudier, nätutvecklingsplaner och utredningar. Denna del av uppdraget förväntas öka, då det är en av våra stora utmaningar för framtiden.
 
Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen Anläggningsoptimering, tillsammans med ytterligare 4 gruppchefer. Avdelningen har totalt ca 90 medarbetare. Tjänsten passar dig som vill vara med och utveckla morgondagens elnät och vill analysera nätpåverkan vid komplexa driftläggningar och ta fram tekniska lösningar för större nyanslutning & kundflyttar. Ditt uppdrag blir att skapa starka relationer med både interna och externa parter, varför både förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig.
 
Just nu ser vi en kraftfull tillväxt av förnybar energi och laddinfrastruktur, etablering av nya industrier som datahallar och en stark tillväxt i storstadsregionerna. Allt detta kräver att elnätet också utvecklas, och som chef för Nätanalys Distribution hos oss får du en nyckelroll att möjliggöra denna utveckling.
 
Vi söker dig som har
• Stark trovärdighet i ditt ledarskap och personlig mognad byggd genom både affärsinsikt och ledarerfarenheter.
• Erfarenhet och förmåga att arbeta i större organisationer, vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat.
• God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt samt förmåga att föra dialog och skapa presentationer och rapporter på svenska och engelska.
• God förmåga att skapa förtroende och samarbeta med andra för att nå resultat.
• Dokumenterade färdigheter inom verksamhets- och målstyrning, gärna från energibranschen.
• Relevant akademisk utbildning och ledarerfarenheter från tidigare chefspositioner.
 
Du drivs av att utveckla både människor och nya arbetssätt och har förmågan att inspirera och få dina medarbetare att växa och känna sig engagerade i förändringsarbetet tillsammans med kollegor inom bolaget.
 
Vi erbjuder dig
Som chef för Nätanalys Distribution kommer du att ha en viktig roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör- och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
 
Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering, https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/ eller se vår film, https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw
 
Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan!
 
Ö

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)