Inaktiv platsannons

Systemingenjör undervattenssensorer med intresse för delprojektledning i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vilka är vi? Sonarsektionen består idag av 14 medarbetare som alla arbetar med hydroakustik i någon form. Atmosfären är glad och dynamisk med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Just nu står vi inför stora utmaningar med många spännande arbetsuppgifter framför oss. Vi söker därför efter en person som vill bli en del av vårt växande team.

Våra ledord är Resultat, Precision och Teamwork vilket innebär att vi hjälper varandra att ta vara på de möjligheter och utmaningar som vi har framför oss. Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och rolig arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra. Läs gärna mer om vårt arbete och våra produkter här; http://productcatalogue.saabgroup.com/Browse/PA024?domain=Naval 

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att ingå i team med fokus på att utveckla och leverera avancerade sensorsystem för torpeder och andra undervattenssystem. Sektionens tekniska kompetens innefattar systemdesign, sensorutveckling, algoritmkonstruktion och signalbehandling för hydroakustiska system. Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt. Dina arbetsuppgifter kommer att omfattas av allt från systemutveckling, sensorutveckling, testning och verifiering av system till kundkontakter. Vi ser gärna att du är intresserad av att ta ett delprojektledaransvar inom vårt teknikområde.

Rollen innebär att du kommer att få bygga upp en egen ingående kännedom om olika slags undervattensakustiska fenomen. Som nyanställd kommer du att arbeta i nära samarbete med erfarna kollegor, vilket ger dig goda förutsättningar att snabbt komma in och utvecklas i ditt arbete. Frågor och utmaningar som uppstår under projektens gång löser vi gemensamt i teamet vilket gör att du ständigt kan utvecklas i din roll. Dina uppgifter och ansvarsområden kommer att utökas i takt med att din kompetens höjs.

Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda stimulerande arbetsuppgifter såväl som fortsatta utvecklingsmöjligheter inom ett flertal områden. Vi på Dynamics jobbar inom många  olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar, både inom vår egen organisation och inom övriga Saab. Detta kan handla om allt från att fördjupa sig tekniskt till att ta en mer ledande roll.

Den du är idag

Du har en aktuell civilingenjörsexamen eller motsvarande kompetens. Meriterande är erfarenhet inom sensorområdet, både praktiskt och teoretiskt. Gärna erfarenhet som innefattar hårdvara och tillämpad mätteknik.

Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta som delprojektledare inom sektionens ansvarsområden. Erfarenhet av rollen som delprojektledare är meriterande liksom erfarenhet av internationellt arbete.

Du har en god analytisk förmåga och är van att ta egna initiativ. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med dina kollegor så är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta och har lätt för att kommunicera. Vi ser gärna att du vill ta dig an nya utmaningar samt är öppen för att arbeta parallellt med flera uppgifter av olika slag.
Engelska är vårt koncernspråk som du därför behöver behärska väl, både muntligt och skriftligt.

Din arbetsplats blir vid vårt kontor i Linköping. Resor i tjänsten förekommer. Vi ser gärna att du har körkort.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tillsättning av tjänsten mycket väl kan ske innan sista ansökningsdag, så att du bör skicka in din ansökan så snart som möjligt. För dig som är nyexaminerad vill vi att du bifogar betyg och eventuella intyg.
Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)