Inaktiv platsannons

HR-konsult till HR-enheten för Internationella insatser i Stockholm

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Vill du bidra till att förhindra och minska mänskligt lidande i världen?

Internationella avdelningen inom Svenska Röda Korset (SRK) ansvarar för humanitära insatser utanför Sverige och att tillsammans med andra aktörer inom Röda Kors- och Röda Halvmånerörelsen förhindra och lindra mänskligt lidande. SRKs humanitära strategi innebär att vi ska stärka våra insatser i akuta kriser och katastrofer. För vårt internationella arbete innebär det bland annat att vi ska öka vår närvaro av fältpersonal, så kallade delegater, i olika kriser och katastrofer runtom i världen. Vi bidrar främst med expertis inom vatten, sanitet, och hälsa men vill också rekrytera ledare till den Internationella Rödakors- och Rödahalvmånefederationen (IFRC) och Internationella Rödakorskommittén (ICRC).

HR-avdelningen består av totalt 15 medarbetare som arbetar utifrån två enheter, enheten för Internationella insatser och enheten för Nationellt chefs- och kretsstöd. Enheten för Internationella insatser består av tre HR-konsulter, två administratörer och en enhetschef.

Din profil
Vi söker dig som har 3-5 års arbetslivserfarenhet av HR-frågor generellt och rekrytering specifikt. Utbildningsmässigt tror vi att du har personal- och/eller beteendevetenskaplig högskoleexamen, alternativt annan relevant utbildning. Tjänsten kräver att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi ser gärna att du själv har varit utsänd på internationellt uppdrag eller har erfarenhet av att arbeta med utlandsplacerad personal.

I rollen som HR-konsult arbetar du främst med hantering av delegater (rekrytering, utsändning och uppföljning) för olika typer av internationella uppdrag, både katastrofinsatser och långtidsuppdrag. Du arbetar tätt ihop med övriga internationella HR-konsulter och administratörer samt med de internationella säkerhetsrådgivarna. Enhetens uppdrag rör i stort nedanstående områden, med viss uppdelning av ansvarsfokus:

  • Rekrytering till vår delegatpool samt utsändning av delegater och tjänstepersoner i fält
  • Avtals-, kompensations- och försäkringsfrågor
  • Arbetsrätt och skattefrågor
  • Metod-, system- och processutveckling
  • Kommunikation med delegater (briefing inför och debriefing efter fältuppdrag)
  • Utbildning och seminarier (administration m m)
  • Employer Branding för att öka antalet delegater i vår delegatpool
  • Samarbete och nätverkande med HR-kolleger inom Röda Korset och Röda Halvmånen internationellt

Som person är du en handlingskraftig medmänniska. Du är resultatinriktad, proaktiv och ansvarstagande. Du är en teamspelare som tycker om att ge service och har ett konsultativt och processorienterat arbetssätt. Du är strukturerad och har god administrativ förmåga. Arbetet innebär mycket kontakter, både internt och externt samt internationellt. Du förväntas även kunna resa utomlands någon eller några gånger per år, antingen för att besöka vår fältpersonal eller för att delta på möten och konferenser. Du reser då som representant för SRK och det är därför viktigt att du trivs med att skapa förtroendefulla och effektiva arbetsrelationer internationellt. Du delar givetvis Röda Korsets grundprinciper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Röda Korsets kontor på Hornsgatan i Stockholm. Start omgående. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 mars 2019. Vi vill att våra rekryteringar skall bidra till ökad mångfald i vår organisation.

Din ansökan ska bestå av CV och personligt brev. I det personliga brevet ber vi dig att kort svara på tre frågor:

  1. Varför söker du den här tjänsten?
  2. Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter som är relevant för rollen?
  3. Vad kommer du bidra med?

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Loinder, enhetschef Internationell HR, tel. 08-452 46 04.

Vi undanbeder oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej