Inaktiv platsannons

IR-chef i Stockholm

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som IR-chef kommer du att ansvara för koncernen finansiella rapportering och kontakten med finansmarknaden.Du bidrar till att öka kunskapen om vad Axfood står för och öka anseendet för varumärket genom ett proaktivt och konsekvent kommunikationsarbete i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Om tjänsten

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som IR-chef kommer du att ansvara för koncernen finansiella rapportering och kontakten med finansmarknaden.

Du bidrar till att öka kunskapen om vad Axfood står för och öka anseendet för varumärket genom ett proaktivt och konsekvent kommunikationsarbete i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss

Axfoods kommunikationsavdelning arbetar med samtliga områden inom kommunikation; internkommunikation, externkommunikation, press och PR, Public affairs samt Investor relations.

Hållbarhetsfrågorna är en viktig del för Axfood och ingår även i kommunikationsavdelningen. Vi söker nu en ny medarbetare till vårt team som delar vår passion för integrerad kommunikation.

Det här får du göra

I din roll som IR-chef får du möjlighet att:
• Ansvara för koncernens finansiella rapporteringen och kontakten med finansmarknaden.
• Säkerställa relevans och frekvens för Axfoods finansiella kommunikation i samtliga kommunikationskanaler.
• Koordinera och formulera budskap i den finansiell rapporteringen såsom Årsstämma, Q-rapporter, investerarpresentationer, kapitalmarknadsdag.
• Planera och leverera events såsom Årsstämma, Q-presentationer och Kapitalmarknadsdag.
• Agera talesperson gentemot analytiker och investerare.
• Etablera och utveckla investerarrelationer.
• Koordinera investerarmöten och roadshows.
• Ansvara för och projektleda Axfoods års- och hållbarhetsredovisningen, inklusive strategi, struktur, innehåll, grafisk form, produktion såväl fysiskt som digitalt.

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att arbeta på ett effektivt sätt och leverera med hög kvalitet mot ibland korta deadlines samt med en leveransstolthet. Vidare behöver du vara drivande och kreativ samt ha förmågan att ta idéer till handling.

I rollen som IR-chef är det viktigt att du är uppmärksam på detaljer samtidigt som du alltid ser till helheten för att skapa bra och tydlig kommunikation gentemot finansmarknaden. Vi ser att du även behöver vara en serviceinriktad lagspelare och ha förmågan att arbeta tvärfunktionellt i ett team som levererar i högt tempo.


I rollen som IR-chef vill vi att du har följande erfarenheter:
• Minst 3 års erfarenhet från rollen som IR-ansvarig på annat bolag, analytiker eller rådgivare finansiell kommunikation.
• God kommunikatör och talare.
• God förståelse för siffror och god analytisk förmåga.
• God kunskap om finansiell information samt god kunskap och erfarenhet om hur kapital- och aktiemarknaden fungerar.
• Talar och skriver mycket god svenska och engelska.

Publicerad den

20-04-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis