Inaktiv platsannons

Examensarbete, 30p: Dataanalys för upptäckt av avvikelser i flygtrafikledningssystem i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Vi söker nu en exjobbare som vill komma och jobba med oss på vår division Operation Sweden. Här får du chansen att vara med och bidra till vidareutvecklingen av världens främsta ledningssystem och simulatorer. Vår produkt utgör hjärnan i systemet och har till uppgift att sammanställa information från stora mängder sensorer och datalänkar, och styra olika typer av utrustning. Allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut även i stressade situationer. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands och Systemen är utvecklade främst i ADA och Java.

Din framtida utmaning

Din roll som exjobbare

Uppdraget för examensarbetet består i att med hjälp utav radardata och annan tillgänglig information om ett flygplans färdväg undersöka om det går att hitta avvikelser i uppträdandet som är relevant ur ett flygledningsperspektiv. Examensarbetet inbegriper analys av vilken data som kan utgöra lämpligt underlag, hur avvikelser kan presenteras samt ta fram en prototyp för visualisering och demonstration av resultatet. Möjligheter finns även att genomföra en integrerad demonstration i Saabs system.

Målsättningen är att kunna tillämpa AI/ML som komplement till det manuella arbetet för att underlätta flygstridsledarnas uppgift och förbättra upptäckten av potentiellt fientliga mål. Du kommer få prata med företrädare för flygvapnet för att förstå deras behov och få stöd och input avseende domänkunskap.

Den du är idag

Vi söker en eller flera studenter som exempelvis läser Civilingenjör, systemvetenskap eller likande. Vi ser gärna att du planerar och strukturerar ditt arbete. Som person är du drivande och nyfiken samtidigt som du är noggrann och analyserande.

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Järfälla där det kommer att finnas kollegor runt omkring dig som arbetar med utveckling och vidmakthållande av ledningssystem och som kan stödja dig i arbetet. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vi tillämpar löpande urval i denna tjänst och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej