Inaktiv platsannons

Systemanalytiker IT - Informationsmodellering i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemanalytiker IT - Informationsmodellering. Vi vill ha din ansökan senast den 11 mars.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Som Systemanalytiker IKT jobbar du framför allt med informationsmodellering och processkartläggning av IT system så att Trafikverkets verksamhet kan fungera säkert och effektivt. Du analyserar och förstår verksamhetens behov av information och kartlägger i befintliga system. Vidare driver du också arbete med att mappa information från system till befintliga informationsmodeller i projekt.                                

 Andra förekommande arbetsuppgifter är: 

  • att analysera konsekvenser ur ett Trafikverksperspektiv med avseende på en tilltänkt IT-utveckling
  • att genomföra process- och informationskartläggning inom olika förvaltningsobjekt.
  • att analysera Informationsutbyte inom IKT (IT-verksamhet).
  • att analysera och rapportera konsekvenser vid planerad förändring.
  • att granska befintliga IT-applikationer utifrån systemsamband och informationsutbyte samt att identifiera och föreslå förbättringar.
  • att föra dialog kring, och vara "verksamhetens förlängda arm" i, IT-projekt.
  • att ta fram lösningsförslag utifrån genomförda kravanalyser.

Arbetsuppgifterna kan spänna över flera verksamhetsområden och IT-system där du behöver sätta dig in i både verksamhet, processer och IT-system i en komplex miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • är svensk medborgare
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har universitets- eller högskoleexamen med inriktning IT 180 hp (120 p) t.ex. systemvetare, dataingenjör alt. har motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig.
  • har flera års relevant arbetslivserfarenhet i närtid inom aktuellt område.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av informationsmodellering, processmodellering och metodarbete av olika slag.
  • har erfarenhet av process- och informationskartläggning inom olika förvaltningsobjekt.
  • har erfarenhet av datamigrering och datavård.
  • har erfarenhet av att analysera konsekvenser ur ett Trafikverksperspektiv avseende en tilltänkt IT-utveckling.

Som person är du

  • en självgående analytiker med problemlösningsförmåga och driv som kan se både helhet och detalj. Du trivs att jobba både självständigt och i grupp och har en empatisk förmåga att kommunicera med olika parter.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Urvalstest och/eller arbetsprov kan komma att användas i denna rekrytering.

Intervjuort & Placeringsort: Borlänge

 

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-11

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej