Inaktiv platsannons

Elkonstruktör i Karlskrona

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Det går bra för Surveillance och nu utökar vi vårt kompetenta team med en nyinrättad roll och söker en kreativ och kommunikativ elkonstruktör som ska jobba mot våra kunder i Sverige och utomlands.

Du ingår i ett team om ca 30 personer och rapporterar till Business development & project manager vars ledarskap genomsyras av Saabs värdeord DRIVE EXPERTISE TRUST liksom att inkludera dig som medarbetare för att du ska trivas hos oss. Du utgår från vårt vackert kustnära tillika centrala kontor i Karlskrona som ligger på historisk mark. Tjänsten omfattar resor, mestadels planerade, både ut- och inrikes.

 

Din framtida utmaning

Combat Systems och C4I Solutions (BU C2S) levererar världsledande ledningssystem, produkter och tjänster till försvarsmakten. Vi arbetar globalt med lokala platser i Sverige, Australien och Sydafrika. Vi förser, som en plattformsoberoende leverantör, världsmarknaden med Combat System & C4I Solutions, samt system och delsystem inom området Command and Control.

Som elkonstruktör jobbar du i projektform och i nära samarbete med systemingenjörer, andra konstruktörer och med produktions- och driftsättningspersonal på något av de många varv som vi samarbetar med. För oss är det självklart att du delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor och kunder.

Ditt jobb består bl.a. av att ta fram konstruktions- och tillverkningsunderlag tillsammans med systemingenjörer samt stöttar produktionspersonal. Din främsta kontaktyta är systemingenjörerna som arbetar i samma team. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

  • CAD-konstruktion i 2D/3D
  • Konstruktion av elektronikkabinett
  • Framtagning av kabelscheman
  • Framtagning av inkopplingsunderlag
Den du är idag

Vi söker dig som har en relevant, lägst eftergymnasial, teknisk utbildning eller likvärdigt och ett stort intresse för teknik i allmänhet. För att bli framgångsrik i rollen krävs en hög kommunikativ förmåga och du har lätt för att samarbeta med både kollegor, underleverantörer och kundens representanter. Du har lätt för att ta till dig nya saker och snabbt sätta dig in i tekniska sammanhang. Mycket av arbetet sker på engelska varför goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav liksom i svenska språket. Körkort är ett krav.  

Meriterande är kompetens och erfarenhet inom något eller några av följande områden:

  • elkonstruktion
  • ritverktyg
  • marina system

Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova olika teknikområden. Du är systematisk, noggrann och uthållig. Du är också en engagerad, utåtriktad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt.

Vi hoppas du ska trivas och vilja växa med oss! Inom Saab finns goda möjligheter till kontinuerlig utveckling och fortsatt karriär!  

Leading the combat management evolution Get to know us - meet our people

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskrona | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)