Inaktiv platsannons

Junior projektör / beredare – skapa elnätet för morgondagens samhälle! i Helsingborg

Om tjänsten

Junior projektör / beredare – skapa elnätet för morgondagens samhälle! Om jobbet

Energimarknaden befinner sig i en spännande och föränderlig tid med snabbt ökande mängd väderberoende energiproduktion, energilager, ökat behov av flexibilitet, elektrifieringen av transportsektorn mm. Behovet av investeringar i vårt distributions- och transmissionsnät kommer vara höga de kommande åren. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens elnät med oss på ÅF. Vi har möjlighet att erbjuda en tjänst för dig som vill utveckla och utvecklas i ett stort expansivt företag med många interna och externa kontakt- och utvecklingsmöjligheter. Inom ÅF Division Energy är vi i dagsläget drygt 1000 medarbetare som jobbar med energi både nationellt och internationellt. Inom Energy Nordics, som är vårt nordiska affärsområde med fokus på Energi, är vi ca 200 st. ingenjörer som jobbar inom alla teknikområden från 0,4kV till 400 kV.  Därmed är vi en av de allra största leverantörerna av elkrafttekniska konsulttjänster och vid sammanslagningen med Pöyry nu i februari blev vi verkligen en central spelare på marknaden som kommer att ha en imponerande mängd kompetenta medarbetare inom området.

Tony Aspqvist, gruppchef för sektionen Power Distribution, berättar mer om ÅF och vad det innebär att jobba som konsult inom elkraft.

Vad gör jag som konsult inom er sektion?
Du får arbeta med olika projekt, mest inom projektering och beredning, men även andra typer av uppdrag. Projektering innebär oftast att du jobbar på uppdrag av en nätägare. Där bestäms utformning av projektet i grova drag och den elektriska dimensioneringen görs. Beredning görs oftast mot entreprenörerna. Där bestäms i detalj hur det nya nätet ska utformas. Det krävs även att du gör platsbesök för att se var det är möjligt att gräva samt att du har kontakt med markägare och myndigheter.

Hur är det att jobba som konsult på er sektion?
Som konsult måste du vara flexibel, vilket ibland innebär att du måste göra det lilla extra för att hjälpa kunden. Men det ger också en frihet att själv planera sitt arbete. Du är ansvarig för de uppdrag du utför, vilket i sig kan vara ett ansvar men samtidigt blir det också tydligt när du lyckats utför ett uppdrag extra bra. Konsulterna bygger själva upp en relation med våra kunder, vilket skapar förtroende. När kunderna återkommer och vill att vi ska utföra fler uppdrag vet vi att våra konsulter har lyckats.

Vem är du?

Om du är den medarbetare vi söker nu har du hunnit skaffa dig något eller några års erfarenhet av projektering eller beredning av distributionsnät och har du det vill vi gärna komma i kontakt med dig för att berätta lite mer om vad vi söker!

För att passa in i vårt team och lyckas som konsult bör du ha följande personliga egenskaper:
Modig – våga tänk nytt och utanför ramarna för att skapa värden för kunden och ÅF. Kunna hitta nya och bättre lösningar.
Engagerad – vara intresserad för det du arbetar med och ta ansvar för att driva dig själv. Dela med dig av erfarenheter och vara nyfiken på att lära dig mer.
Lagspelare – stötta varandra och tillsammans lösa problem. Olika bakgrund, kunskaper och erfarenheter ger mångfalden som skapar starka team.

Vi erbjuder

Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt.

Med vår storlek och breda kompetens inom hela energiområdet och inom hela ÅF-Pöyry har vi de bästa möjligheterna att möta marknadens efterfrågan i en förändrande energimarknad med smarta elnät, digitalisering, energi lager och förnyelsebar produktion. Hos oss kommer du få över 15 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sitt specialistområde och vi kan nästan lova att du kommer lära dig något nytt varje gång du springer på en ÅF:are i hissen eller på stan. Vi hoppas att du vill bli en del av vår strävan att skapa ett hållbart samhälle genom att utveckla innovativa teknik- och designlösningar.

ÅF är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar banbrytande och hållbara innovationer inom infrastruktur, energi och industri och vi hoppas att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi har verksamhet över hela världen och jobbar aktivt med att främja mångfald eftersom vi vet att det kommer att göra oss ännu starkare, mer produktiva och framgångsrika.

Som arbetsgivare tycker vi att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Genom Club ÅF erbjuder vi intressanta fritidsaktiviteter och ett annat sätt att ha roligt med kollegor. Vill du veta mer om hur det är att jobba på ÅF? Läs om vad våra anställda tycker: 

Om företaget

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

ÅF Making Future.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Helsingborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Helsingborg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)