Inaktiv platsannons

Teamledare/Scrum Master Beslutsstöd GRIPEN i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer att ingå i sektionen Sensorfusion & Taktisk Styrning som är en av 12 sektioner inom området Taktiska system. Sektionen arbetar med informationsbehandling av sensordata och annan taktisk information inom följande domäner: sensorfusion, situationsanalys, resurshantering/multi-sensorstyrning, uppdragshantering samt bild- och videohantering.

Din framtida utmaning

Du kommer att agera Teamledare/Scrum Master för ett av våra tvärfunktionella agila scrumteam som hanterar avbildningssystemet (eng. Imaging System) i Gripen.

Som Teamledare/Scrum Master blir din uppgift att coacha teamet, säkerställa efterlevnad av den agila processen dvs. att hantera teamets sprintbacklogg, facilitera planering, sprintdemo etc., samt att synkronisera med teamets olika stakeholders. Rollen som Teamledare/Scrum Master beräknas uppta ungefär 30% av din tid. Övrig tid jobbar du som utvecklare i teamet.

Teamet arbetar med tekniker för informationsbehandling av bild- och videoinformation och ser till att all geografisk relaterad information hänger ihop i tid och rum genom att skapa en 3-dimensionell virtuell värld utifrån all tillgänglig information i systemet t.ex. bildinformation, sensorinmätta objekt och karta. Teamet är självbestämmande med fullt ansvar för sina tilldelade applikationer och funktioner.

Vi arbetar med agila arbetsmetoder och med en blandning av beprövade och moderna verktyg som t.ex. Git, Bitbucket, Jira och Confluence. Teamet arbetar enligt modellbaserat arbetssätt och implementation i C++, Matlab och Python.

Den du är idag

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, med några års erfarenhet av system- och mjukvaruutveckling av komplexa system.

Du har ett genuint intresse av teknik och mjukvara och trivs i agila team. Du är intresserad av att arbeta både med agilt ledarskap och ”hands-on” med mjukvaruutveckling.

Vi ser att du har erfarenhet inom några av följande områden: mjukvaruutveckling, integration och test. Du har erfarenhet av utveckling i C++. Meriterande med erfarenhet av agilt ledarskap och utveckling av flygande programvara.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan därför ske innan sista ansökningsdag, så skicka din ansökan redan idag!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)