Inaktiv platsannons

Mekanikkonstruktör till Technical Support i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Saab Dynamics utvecklar styrda (missiler) och ostyrda understödssystem för den internationella marknaden och är världsledande inom framförallt manburna system.

Till vår mekanikavdelning söker vi nu ytterligare en konstruktör till en av sektionerna för mekanikkonstruktion. Avdelningen har cirka 170 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på tre från varandra geografiskt skilda platser, varav två i Karlskoga och en i Linköping. Den nu lediga tjänsten har placering på Kulltorpskontoret i Karlskoga

Din framtida utmaning

Sektionen består idag av en grupp på drygt 20 personer som ansvarar för konstruktion och förvaltning av mekaniska system och hårdvara enligt projektdefinierade krav.
Huvudansvaret för sektion ligger på förvaltning av övningsvapen, AT4 och granater till granatgevär Carl Gustaf. Det innebär att man som konstruktör på sektionen är i kontakt med många av företagets funktioner vilket kräver god social förmåga.

Tidvis kan arbetet vara pressat vilket också kräver god planeringsförmåga och förmåga att skapa eget utrymme för att kunna fokusera på rätt saker.
Denna tjänst handlar om att stötta våra konstruktionsansvariga med utredningar kring AT4-system och övningsvapen till AT4 och Carl Gustaf granatgevär.

 

Den du är idag

Vi söker en erfaren mekanikkonstruktör med bred teknisk kompetens då våra produkter spänner över flera teknikområden. 
Erfarenhet av Catia/3DX är meriterande.
Om du har tidigare erfarenhet från försvarsindustri eller från Saabs produkter så är det
meriterande.

Du bör även vara utåtriktad, drivande samt kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på både svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)