Inaktiv platsannons

Configuration Manager till teknisk ledning i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen Product Engineering ansvarar för designorganisation, kravställer utveckling och ansvarar för att Aeronautics uppfyller de kund- och myndighetskrav som ställs på företagets flygande produkter och att dessa har full spårbarhet av produktdata. Ansvaret innefattar certifiering av produkterna och produktstöd under driftsfasen.

Configuration & Product Data Management Office är ett område inom avdelning Product Engineering som ansvarar för konfigurationsledning och utveckling samt drift av system för informations- och produktdatahantering för samtliga Aeronautics produkter och system. Området har strategiansvar för produktdatahantering och konfigurationshantering.  Området består av två sektioner; Configuration Management och Product Data Management.

Sektionen Configuration Management söker nu förstärkning då vi behöver komplettera vår förmåga inom konfigurationsledning.

Din framtida utmaning

Som Configuration Manager (CM) kommer du bli en del av Aeronautics utvecklingsprojekt och dess tekniska ledning för att säkra krav på spårbarhet och baselinehantering för våra produkter.

Du förväntas vara drivande och ta ansvar för dina uppgifter. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas och växa som individ. Du kommer få utmanande uppdrag, få en mycket god produktförståelse och få möjlighet att skapa ett brett kontaktnät inom Aeronautics.

Du kommer vara en del i att både utveckla och implementera etablerat arbetssätt. Arbetsuppgifterna består bland annat av att stötta pågående utvecklingsprojekt genom att utföra, leda och planera CM aktiviteter.

Du kommer att bli en aktiv ledare av konfigurationshantering och en viktig del av ditt arbete kommer vara att lyfta och synliggöra disciplinen inom projekt och övrig verksamhet. Du förväntas även arbeta aktivt med process- och metodikutveckling för verksamhetsområdet.

Den du är idag

Vi välkomnar erfarna såväl som nyutexaminerade ingenjörer som vill arbeta inom det breda arbetsområdet som konfigurationsledning innebär. Du bör vara drivande och innovativ i ditt arbete och ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten. Förmågan att kommunicera och viljan att utvecklas ser vi som en av de största framgångsfaktorerna.

Vi ser gärna att den sökande har en examen som högskoleingenjör eller civilingenjör. Kunskaper inom system engineering och konfigurationsledning värderas högt. Du får gärna ha haft en tidigare roll som teknisk ledare. Engelska är koncernspråk och bör därför behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan till en tjänst där det finns möjlighet att både utveckla och utvecklas!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)