Inaktiv platsannons

Sommarvikarie - Transportplanerare i Påarp

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Spendrups transportavdelning är en del i Varuförsörjningen tillsammans med Produktion och Logistik. Avdelningen ansvarar för alla utgående transporter, fjärrtransporter, distribution, direktleveranser och tankleveranser av drycker till kunder runt om i landet. Vi gör cirka 240 000 leveranser per år – i rätt tid, på rätt plats, till rätt pris och med ett personligt bemötande. Avdelningen har drygt 100 medarbetare, de flesta av dem chaufförer.

Vår centrala transportplaneringsgrupp fungerar som spindeln i nätet och är kontaktpunkt för våra kunder, terminaler och chaufförer. Den största delen av volymen distribueras i egen regi med egna bilar och chaufförer. Vi anlitar också externa åkare i vissa områden för att möjliggöra god service och kostnadseffektivitet även där. Den ständiga strävan efter att vara branschens bästa utkörare, med hög kvalitet och ett stort engagemang från chaufförer och övriga medarbetare, genomsyrar allt vi gör. Att vi dessutom ska bidra till ett hållbart samhälle är en självklarhet. Det gör vi bland annat genom att tanka helt fossilfritt bränsle i stora delar av distributionen. Våra transporttjänster är rikstäckande och distributionen sker från 19 terminaler över hela Sverige - från Påarp i söder till Boden i norr. Vår största terminal finns i Vårby söder om Stockholm.

Transportplaneringsavdelningens huvuduppgift är att planera närdistributionsrutter - och fjärrleveranser av Spendrups och våra övriga kunders utleveranser.

Som transportplanerare har du som ansvar att, på ett så optimalt sätt som möjligt, planera utkörningarna av våra volymer över landet. Vi har även ett kundserviceuppdrag som innefattar många mejl och telefonkontakter.

Tjänsten innebär även:

  • Ansvara för att planera distributionsrutter och fjärrtrafik. Detta innebär nära kontakt och samarbete med våra distibutionsterminaler samt fjärrtransportörer kring utfrakterna samt returer till och från Grängesberg
  • Hantera mail och telefonärenden, internt och externt
  • Administrera vårt transportledningssystem K2
  • Uppföljning av våra uppsatta nyckeltal, t.ex. tidslossningar
  • Hantera Claimsärenden mot våra externa transportörer
  • Du kommer ha stora kontaktytor med bla Kundservice, Sälj, chaufförer, terminalchefer, Chaufförsredovisning, Kund & Pris samt utlastningspersonal i Grängesberg

Bakgrund & erfarenhet:

  • Fullständig gymnasieutbildning, efterföljande utbildning inom logistik är meriterande
  • Meriterande arbetat i affärssystemet M3, RouteOptimiser, K2
  • Svenska & engelska i både tal och skrift
  • Grundläggande kunskaper kring distribution och fjärrtrafik är meriterande

Som person:

Du behöver hantera arbetstoppar och är stresstålig. Arbetet växlar en hel del i tempo och kräver större insatser periodvis vilket ställer krav på en förmåga att kunna ha många bollar i luften. Du har ett gott ordningssinne och god analytisk förmåga. Du är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du är självgående och tar eget ansvar för arbetet men är samtidigt en lagspelare.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men kommer inte ge besked eller bjuda in på intervju förrän efter att ansökningstiden är slut.

 

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 1 april
Varaktighet/arbetstid: önskvärd period v 24 - v 34, heltid. Eller enligt överenskommelse. Arbetstiderna är kl. 8-17
Placeringsort: Vårby, Stockholm

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Påarp
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Påarp | Logistik / Transport | Deltidsjobb