Inaktiv platsannons

Robottekniker i Umeå

Om tjänsten

Du blir en del av Robotservice med placering i Umeå. Avdelningen i Umeå ansvarar för robotservice i Norra Sverige. Vi arbetar med service, processoptimering, reparationer, installationer och garantier på robotinstallationer gjorda av ABB eller av våra partners. Vi arbetar med kunder inom flera olika branscher, flertalet är verksamma inom fordons-, tillverknings-, verkstads- eller livsmedelsindustrin.

Uppgifter :

Längtar du efter ett händelserikt och rörligt arbete där du ständigt får utvecklas och möjlighet att växa inom företaget? Som servicetekniker hos oss får du en social vardag då du dels kommer att träffa kunder ute på fältet och dels ge support över telefon. I ditt mångfacetterade jobb får du ta dig an både akuta och planerade uppdrag inom robotserviceområdet.
Du kommer att ägna dig åt allt från avhjälpande och förebyggande underhåll till processoptimering, programmering och idrifttagning. Som servicetekniker kommer du besöka kunder på plats i deras anläggningar. I jobbet ingår även beredskap och helgtjänstgöring. Det kan även förekomma resor i Sverige och utomlands.

Krav:

Du som söker har gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Att du har kunskaper inom elektronik och mekanik är en nödvändighet,liksom att du har lätt för att sätta dig in i ny teknik. För att passa i rollen är det en mycket stor fördel om du har jobbat med ABB-robotar och automatisering. Erfarenhet av och PLC samt av att läsa elscheman och ritningar är
också meriterande. Eftersom vi är ett globalt företag måste du, förutom svenska, behärska engelska i tal och skrift. Har du kunskaper i ytterligare språk är det självklart positivt.

Som person är du en hjälpsam och kundfokuserad initiativtagare. Du är ordningsam och målstyrd och har förmågan att arbeta individuellt och i projekt team. Då du dagligen kommer att ha kontakt med kunder bör du också vara social och utåtriktad samt ha viljan att representera ABB på bästa sätt.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Umeå | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)