Inaktiv platsannons

Fältservicetekniker i Umeå

Om tjänsten

Robotics and Motion är en division inom ABB Sverige som erbjuder produkter, lösningar och service som bidrar till förbättrad effektivitet, produktivitet samt ökat samarbete och digitalisering i framtidens fabrik. Divisionens motorer, generatorer, drivsystem och kollaborativa robotar driver, styr och åstadkommer rörelse och kontroll i ett stort antal automationsapplikationer. Du blir en del av Robotservice med placering i Umeå. Vår enhet ansvarar för eftermarknad och garantier på robotinstallationer gjorda av ABB eller av våra partners. Vi arbetar med service, underhåll, reparationer och installationer. Avdelningen i Umeå ansvarar för service i Norra Sverige. Vi arbetar med kunder inom flera olika branscher, men flertalet är verksamma inom fordons-, tillverknings-, verkstads- eller livsmedelsindustrin.

Uppgifter :

Längtar du efter ett händelserikt och rörligt arbete där du ständigt får utvecklas och möjlighet att växa inom företaget?
Som fältservicetekniker hos oss får du en social vardag då du kommer att träffa kunder ute på fältet för att utföra service och underhåll, samt har du möjligheten att bredda din kompetens med en säljande funktion vid kundbesök. I jobbet ingår
att hjälpa kunden med felsökning för att lösa akuta problem i produktion, som innebär att du är extremt flexibel i jobbet där man hanterar akuta jobb och snabba schemaändringar. Du kommer att ingå i en grupp av servicetekniker i Umeå.

Krav:

Du som söker har gymnasieutbildning och tekniskt intresse, gärna erfarenhet från arbete med robotar där felsökning
ingått på systemnivå. Vi söker en initiativrik och serviceinriktad person som är bra på att kommunicera och jobba
självständigt. Du skall ha en god förmåga att analysera och åtgärda problem som kan uppstå och du ska vara engagerad i att vilja påverka förändringar i arbetssätt. Som en fördel ser vi att du är mjukvaruinriktad och har kompetens inom el och
har ett intresse för programmeringen.

Du talar och skriver på god svenska samt har inga problem att kommunicera på engelska vid behov. Arbetet kräver att du kan vara flexibel vad gäller arbetstider och resor i tjänsten ingår.

Då du dagligen kommer att ha kontakt med kunder bör du också vara social och utåtriktad samt ha viljan att representera ABB på bästa sätt.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Umeå | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)