Inaktiv platsannons

Brandinspektör/Insatsledare i Gävle

Om tjänsten

Inom Billerudkorsnäs koncernen bedrivs en egen räddningstjänst för verksamheten i Gävle. Vi är en av de större industriräddningstjänsterna i Sverige och söker nu förstärkning till vårt team. Säkerhetsarbetet inom koncernen är högt prioriterat och vår enhet består just nu av tolv stycken heltidsanställda och tjugo stycken deltidsanställda. I samband med ett pågående förbättringsarbete inom området brandbevakning kommer personalstyrkan under året att öka med ytterligare 3 tillsvidareanställda medarbetare. Vår dagliga insatsstyrka består av en insatsledare och fem brandmän med en anspänningstid under dagtid på 90 sekunder, kvällar och helger på 5 minuter.

BillerudKorsnäs Gävle är klassificerad enligt Lagen om skydd mot olyckor som farlig verksamhet och hanterar kemikalier i sådan mängd att anläggningen innefattas av Sevesolagstiftning.

Om tjänsten 
Här får du en bred och varierande arbetsroll där du jobbar skadeförebyggande, skadeavhjälpande och samtidigt leder och fördelar det dagliga arbetet för våra brandmän inom arbetsområdet fordon, räddning- och skyddsutrustning. Du tillser att vårt skadeavhjälpande arbete (bl.a. fordon, material, skyddsutrustning, rekrytering samt planering av operativ personal hel/deltid, uppföljning av hälsokontroller, medverkan i utbildningsplanering mm) planeras, budgeteras och hanteras enligt arbetsområdets innehåll tillsammans med tillhörande administration.

Du kommer som en av våra fyra insatsledare att leda vår personal i dagligt arbete, vid akuta räddningsinsatser samt vid insatser av typen teknisk service. Exempel på andra områden som alla våra insatsledare arbetar med är tillståndsgivning och rådgivning vid heta arbeten, gasfrihetsförklaring och leda interna övningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I rollen som insatsledare ingår både dagtids- (40h/vecka) och beredskapstjänstgöring med krav om boende i närhet till arbetsplatsen då anspänningstid vid beredskap är 5 min.

Kvalifikationer
Vi söker dig som lägst har utbildningen Räddningsledning A. Högre räddningstjänstutbildningar tillsammans med tillsyn A och erfarenhet av liknande arbete är meriterande.
Du ska ha lägst B-körkort.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs förmåga att leda andra och det är viktigt att du trivs att arbeta i grupp. Vi söker dig med förmågan att entusiasmera och leda andra med en god analytisk förmåga. Du som söker är en god kommunikatör som är lyhörd och skapar förtroende i dina kontakter med våra interna och externa kontaktytor.
Som person har du har ett starkt eget driv med en vilja att lära och ständigt utvecklas.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du växa med oss?
Vi har en förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej