Inaktiv platsannons

Medarbetare till Taktisk Transport - Coop Logistik i Bro

Om tjänsten

Coop befinner sig i en spännande expansiv fas med ett växande antal butiker i sitt butiksnätverk. Avdelningen Taktisk Transport ingår i Coop Logistik AB och ansvarar för att skapa en kostnadseffektiv transportflödesoptimering både för intransporter till lager och uttransporter till butiker. Taktisk Transport ansvarar för Coops leveransplaner till butik och strukturförändringen kommer att ha en kraftig påverkan på leveransplanerna de kommande åren. Avdelningen ansvar även för att analysera och utvärdera befintliga transportupplägg mot uppsatta kostnads- och servicemål, samt verka för att Transportstrukturen utformas, utvecklas, utmanas och arbetar på ett för hela Coop Sveriges kostnadseffektivt och optimalt sätt. Vi stärker nu avdelningen gruppen med ytterligare medarbetare i befattningen Taktisk analys och planering.

Tjänsten är placerad i Bro

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag 23/6.


Roll

I rollen som taktisk analytiker kommer du i nära samarbete inom Taktisk Transport och med Transportplanerings-, KAM- och Varuflödesavdelningen, verka för och säkerställa att nya logistikflöden driftsätts på ett kvalitetssäkrat och optimalt sätt. Du har en nyckelroll i framtagandet av taktisk plan till och från Coops egna lager, och agerar som kravställare mot samarbetspartners när taktisk plan behöver justeras ut från externa omlastningsterminaler. Befattningen ska initiera och driva förbättringsarbete ur ett taktiskt perspektiv med fokus på kvalitetsförbättringar och ett effektivt resursutnyttjande tillsammans med våra Logistikpartners i relation till förväntad servicenivå från uppdragsgivare (Transportledningen) till kund (butik). Taktisk transport skall verka för en långsiktighet för kvalitetseffektiva och planeringsoptimerade butiksleveranser, hemfrakter och mellantransporter samt agera stödjande mot vår strategisk plan.

Huvudsakliga ansvarsområden

Kostnadseffektiv transportflödesoptimering samt drfitsättning och kvalitetssäkring av logistikflöden genom;

Operativ nivå

  • Ansvar för veckovis uppföljning, analys och utvärdering, löpande förbättring av nuvarande leverans- och turplaner samt ansvara för eskalering av avvikelser
  • Ansvar för kundkommunikation, i nära samarbete med Varuflödesorganisationen
  • Ansvar för driftsättning av nya eller omarbetade flöden

Taktisk nivå

  • Ansvar för analys av logistikflödet ”end to end”
  • Ansvar för att initiera förbättringsåtgärder
  • Ansvar för högtids- och säsongsplanering

Strategisk nivå

  • Utveckling av metod och system
  • Bistå strategisk analys i strukturella frågor

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Bro
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Bro | Detaljhandel | Deltidsjobb