Inaktiv platsannons

Systemingenjör för Display Systems i Gripen E/F i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen "HMI - System and Hardware Infrastructure" arbetar med specificering och design av presentationssystemet för nuvarande och kommande generation av flygplanet Gripen. På sektionen är vi ca 25 medarbetare uppdelat på systemingenjörer, apparatingenjörer och teknikledare och vi är del av området Human-Machine Interaction med ca 120 medarbetare.

Din framtida utmaning

Du kommer som systemingenjör hos oss att ingå i utvecklingsteam med fokus på att kravställa, systemera, verifiera och validera infrastruktur för presentationssystemet i Gripen E/F. Infrastrukturens uppgift är att via tjänster knyta samman bakomliggande hårdvarufunktion med det grafiska användargränssnitt som piloten använder för att styra taktiska funktioner i flygplanet.

Arbetet genomförs i utvecklingsteam tillsammans med andra systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och testare. Tillsammans kommer ni som team ansvara för ett antal tjänster inom infrastrukturen där ni utvecklar dessa från ax till limpa. Hela vägen från konceptstudier till verifiering av system och mjukvara i någon av våra systemriggar och slutligen i flygplan.

Då infrastrukturens syfte är att förmedla tjänster som övriga utvecklingsteam kommer utnyttja ställs stora krav på samarbetsförmåga med olika discipliner inom Gripen E/F utvecklingsprojekt.

När du börjar hos oss kommer du få en fadder som sätter in dig i arbetet och välkomnar dig till teamet. Faddern kommer vara ett stöd under hela din introduktion och självklart även när du blivit varm i kläderna

Den du är idag

I grunden är du civilingenjör eller högskoleingenjör, gärna med bakgrund från mjukvaruutveckling. Du har några års erfarenhet och har förstått att samspelet mellan hårdvara och mjukvara gör det möjligt att skapa effektiva systemlösningar. Du ska tidigare i din yrkeskarriär deltagit i projekt som jobbat med komplexa tekniska och mjukvaruintensiva system. Erfarenhet inom modellbaserad systemutveckling är meriterande.

Ett stort intresse och kunskap för att lösa komplexa problem kommer hjälpa dig att lyckas i tjänsten. Som person delar du gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. Vi ser att du är en kommunikativ lagspelare och har ett strukturerat arbetssätt. Gillar du att se till både helhet och detaljer kommer du trivas hos oss.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval och rekrytering sker löpande. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)