Inaktiv platsannons

Senior mjukvaruutvecklare till Sensor Fusion Gripen i Arboga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Sensorfusion & Taktisk Styrning är en del av området Taktiska system inom Aeronautics, och ansvarar för utveckling av dagens och framtidens beslutstödssystem.

Beslutstödssystemet syftar till att underlätta för piloten att optimera användningen av flygplanet, eller en grupp av flygplan, mot den taktiska avsikten. Vi löser detta genom att fusionera data från samtliga av flygplanens taktiska sensorer (radar, lR, bildinformation, datalänkar, mm), automatiskt analysera och dra slutsatser baserat på fusionerat data, optimera användningen av flygplanets sensorer mot de uppgifter som ska lösas i varje given situation samt att ge ett taktiskt stöd till piloten.

Kontaktytorna i utvecklingsarbetet är många. Inom Saab samarbetar vi med samtliga team som utvecklar sensorer, human machine interface (HMI), operationsanalys, flygprov m.fl. Externt har vi täta kontakter med kunder samt användare inom flygvapnet, andra Saab-bolag och forskningsinstitut.

På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling och vi ser det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Klicka på länken för att se film om Gripen
https://www.youtube.com/watch?v=sxMYFYDNF_g

Din framtida utmaning

Inom utvecklingen av Gripens Beslutsstödsystem vill vi nu förstärka sektionen med en senior mjukvaruutvecklare.

Du kommer att arbeta med arkitektur, systemdesign, mjukvaruutveckling samt integration och test av Beslutsstödsystemets centrala funktioner som t.ex. mission management, multi-sensorfusion, situationsanalys, multi-sensorstyrning, och bildbehandling för att säkra det taktiska systemets funktioner.

Hos oss arbetar du i självbestämmande team med ansvar för sina respektive applikationer och funktioner. Teamen arbetar i huvudsak med implementation i C++, Matlab och Python.

Eftersom det är komplexa system du kommer att arbeta med får du kontinuerligt genomgå utbildningar avseende både produktkunskap, verktyg, arbetsmetodik och företagskännedom.

Den du är idag

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, med inriktning datateknik/programmering, alternativt har motsvarande kunskaper. Du har även kunskap och erfarenhet av objektorienterad programmering i C++. Har du tidigare arbetat med UML är det meriterande.

Du har ett genuint intresse av teknik och mjukvara samt tycker att det är intressant att arbeta i hela utvecklingskedjan från koncept till färdigt system.

Då mycket av arbetet sker i team är det viktigt att du tycker om att arbeta med andra och att du är bekväm i att fråga och kommunicera med andra på ett prestigelöst sätt. Du bör även ha en god förmåga att självständigt driva ditt eget arbete och ta egna initiativ när så krävs.

Utifrån din kunskap och ditt intresse kommer det även att finnas möjligheter till tekniska ledarroller.
Du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Placeringsort är Arboga.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Urvalet kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka därför in din ansökan redan nu.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-06-2019

Extra information

Ort
Arboga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arboga | Örebro län | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis