Inaktiv platsannons

Vi söker dig som vill utveckla framtidens servicemetoder! i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

14 500 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniafordon världen över. Med högt ställda krav på drifttid samt låga reparations- och underhållskostnader behövs högklassig teknikinformation. Vehicle Service Information, en avdelning inom Scanias utvecklingsavdelning, ansvarar för att utveckla marknadens bästa servicemarknadsstöd och servicevänliga produkter.

Vi i gruppen Transmission and Electrification Service Information ansvarar för att ta fram reparations- och felsökningsinformation för elektrifierad drivlina, växellådor och axlar och söker nu en utvecklingsingenjör som vill vara med att skapa framtidens teknikinformation inom dessa områden.

Om tjänsten
Din uppgift är att vara mekanikerns röst i utvecklingsprojekten och tjänsten innebär såväl teoretiskt som praktiskt arbete med tunga fordon. Som utvecklingsingenjör deltar du dagligen i nyutvecklingsprojekt med fokus på slutproduktens hantering på servicemarknad. Du ställer krav på konstruktionen och utvecklar idéer för att kunna ta fram de bästa och mest kostnadseffektiva felsöknings-, reparations- och servicemetoderna. En övervägande del av metodframtagningen sker digitalt i verktyget CATIA men i många fall krävs även en praktisk genomgång av de framtagna metoderna i vår utvecklingsverkstad.

Du kommer ha många interna och externa kontakter inom det tvärfunktionella teamet och får genom denna tjänst möjligheten att förstå och påverka utvecklingen av Scanias tunga lastbilar och bussar på helfordonsnivå.

Dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag världen över och är en viktig förutsättning för lönsamheten på servicemarknaden.

Din profil

  • Vi söker dig som är en praktiskt lagd högskole- eller civilingenjör och det är viktigt att du har ett stort teknikintresse och kunskaper från verkstadsarbete med fordon.
  • Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Som person är du analytisk, driven, metodiskt och strukturerad.
  • B körkort är ett krav

Meriterande

  • Du har erfarenhet från CATIA eller liknande CAD-program.
  • Du har erfarenhet från DELMIA eller annan simuleringsmjukvara för montering/demontering.
  • Erfarenhet inom teknikområdena växellåda, axlar eller elektrifierad drivlina värdesätts. 
  • C och/eller D körkort är meriterande.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet, ansvar och goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Scanias kärnvärden ”Kunden först, respekt för individen och kvalitet” definierar vår kultur och i det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och det är viktigt att ha roligt på jobbet.

 

För mer information
För ytterligare information, kontakta Patrik Bergman, gruppchef, tel 08-55354006

About the job
  • Title: Vi söker dig som vill utveckla framtidens servicemetoder!
  • Business area: Service Market
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-05-14
  • Job Id: 20190780
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej