Inaktiv platsannons

Vi söker en Export Control Manager i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi har behov av att utöka vårt team som arbetar med exportkontroll inom R&D. Vårt uppdrag är att stötta våra kollegor, både inom R&D och på övergripande Scania-nivå, med exportkontrollkompetens. Vi är för närvarande i en mycket intressant fas där vi bygger upp en decentraliserad organisation med nya processer och metoder och IT-verktyg. I R&D:s exportkontrollteam kommer du att vara involverad i allt i från stora produktutvecklingsprojekt till mindre undersökningar och förbättringsaktiviteter. Du kommer att vara en nyckelperson i den fortsatta utvecklingen av området inom R&D varför god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt i enlighet med gällande lagstiftning och Scanias processer och metoder är en nödvändighet.

Dina arbetsuppgifter

  • Stötta linjeorganisationen med exportkontrollkunskap i produktutvecklingsprojekt.
  • Delta i förbättringsarbete avseende processer, metoder och IT-verktyg inom området.
  • Ansvara för separata uppdrag inom exportkontrollklassificering.
  • Delta i internationella projekt tillsammans med andra Scaniakollegor.

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom exportkontrollsområdet eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Mångårig arbetslivserfarenhet inom exportkontrollområdet alternativt från arbete med lagstiftning och/eller lagefterlevnad. Du har mycket energi och älskar att jobba med människor, likväl som med analysarbete på egen hand. Utmärkta kunskaper i tal och skrift både på svenska och engelska är ett krav. Det är meriterande med god kännedom av Scanias produkter samt ECM-certifiering.

Vi kan erbjuda

  • Relevant utbildning både vad gäller exportkontroll och Scanias produkter.
  • Stimulerande och intressant arbetsmiljö.
  • Ett stort nätverk med kollegor inom både R&D och övriga Scania.

För mer information:

Daniel Ålin, 08-553 530 33

Din ansökan ska bestå av personligt brev, CV och eventuella certifikat.

Vi kommer att starta urvalet direkt, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

About the job
  • Title: Vi söker en Export Control Manager
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-06-12
  • Job Id: 20190885
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej