Inaktiv platsannons

Miljöingenjör i Grängesberg

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Vi söker en Miljöingenjör som kan ta oss vidare mot vår vision. Placeringsort är kontoret i Grängesberg och du rapporterar till koncernansvarig chef inom området. 

Avdelningen Central kvalitet och miljö har som huvuduppdrag att bistå koncernens produktionsanläggningar och dotterbolag vid införande och upprätthållande av ledningssystem för miljö, livsmedelssäkerhet och kvalitet. Med det ständiga målet att vara det bästa och mest hållbara bryggeriet ska vi bidra till den lärande organisationen genom att införa metoder för och utbilda i ständiga förbättringar. Vi hanterar även kvalitets- och miljörelaterade avvikelser och kriser. Som Miljöingenjör har du en nyckelroll i miljö- och hållbarhetsarbetet med goda möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att leda och följa upp koncernens övergripande miljöarbete. Du samlar in och presenterar miljödata till hållbarhetsredovisningen, myndighetsrapporteringen samt andra interna och externa redovisningar. Du stödjer organisationen i det löpande arbetet med att bevaka att miljötillstånd och miljölagstiftningen efterlevs samt är kontaktperson gentemot tillsynsmyndigheter. Du kommer att utveckla och uppdatera miljöaspektregistret, intressentanalysen och våra egenkontrollprogram samt bereda förslag på KPI-er, OPI-er och andra typer av miljörelaterade beslut. Därutöver ska du vara ett stöd för produktionsanläggningarna för att säkra vår avloppsrening och kemikaliehantering samt då vi behöver göra  miljöriskbedömningar.

Du kommer att samverka med ett antal intressenter inom miljöområdet. Ditt nätverk blir med tiden stort och innefattar produktionsanläggningarna i Grängesberg och Hällefors, huvudkontoret i Vårby samt dotterbolagens verksamheter. Du kommer även att ha kontakt med våra externa intressenter som myndigheter, branschorgan och certifieringsföretag.

Bakgrund/erfarenhet

  • Minst gymnasieutbildning inom Naturvetenskap, Teknik eller Miljö men gärna en universitetsutbildning inom miljö och/eller hållbarhet
  • Du har arbetat i minst 3 år inom miljöområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av miljörapportering och miljöledning samt om du har erfarenhet av klimatberäkningar
  • Har du tidigare erfarenhet av bryggeri eller annan livsmedelsproduktion är det meriterande
  • Du behöver ha goda kunskaper i muntlig och skriftlig framställning, matematisk förmåga, kunna använda Excel för beräkningar, statistikframtagning, diagram och rapporter
  • Mycket goda kunskaper i Office-paketet, Word/Excel/PowerPoint/Outlook
  • Har du arbetat med system för dokumenthantering, rapportverktyg, kemikaliehantering och labdata är det meriterande

Som Miljöingenjör ska du vara självgående, noggrann och strukturerad samt ha ett helhetsperspektiv. Du ska ha ett öga för detaljer och vilja jobba för kvalitet. För att nå framgång i dialogen med interna och externa intressenter behöver du vara kommunikativ och lyhörd samt ha både hög integritet och ett pragmatiskt förhållningssätt.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna rekryteringsprocess så vänta inte med att skicka in din ansökan redan idag! 

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 10 april 2019
Tillträdesdag: enligt överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: heltid/ tillsvidare

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Grängesberg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej