Inaktiv platsannons

Verksjurist civilrätt i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Verksjurist civilrätt. Vi vill ha din ansökan senast den 4 april.

Vill du arbeta som jurist i en framtidsbransch? Trafikverket har en central juristavdelning som ger fullservice till hela verket och i hela landet. Trafikverket som helhet växer och det gör att även vi på vår juristavdelning behöver bli flera. För tillfället är vi ett 35-tal jurister som arbetar med all slags juridik som efterfrågas inom myndigheten. Juristernas arbete omfattar bl. a. förvaltnings-, entreprenad-, upphandlings-, fastighets-, miljö-, skadestånds-, avtals- och EU-rätt, samt mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

Arbetsuppgifter

Till Juridikavdelningen söker vi nu två jurister med civilrättslig inriktning och erfarenhet från det entreprenadrättsliga området. I rollen kommer du att arbeta med bland annat följande;

  • ge råd och expertstöd till chefer och medarbetare inom verkets olika enheter, främst inom entreprenad- och avtalsrätt
  • upprätta avtal, yttranden och andra juridiska dokument
  • hantera krav i samband med tvister både i domstol samt vid förhandlingar utom rätta
  • säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet i Trafikverkets verksamhet

Som jurist på Trafikverket skapar du ett mervärde med din juridiska spetskompetens. Du får möjlighet att använda dina kunskaper i omfattande och komplexa projekt som har stor betydelse i samhället.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskole-/ universitetsexamen inom juridik om minst 180hp / 270hp.
  • har minst 5 års erfarenhet av att jobba praktiskt inom det civilrättsliga området, tex från domstol, myndighet eller liknande.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har processerfarenhet

Som person

  • är du analytisk, ansvarstagande och van att arbeta självständigt. Du har även lätt att etablera kontakter och delar med dig av dina kunskaper för att säkerställa hög kvalitet och en enhetlig rättstillämpning.
Övrig information

Placeringsort och intervjuort: Borlänge

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-04

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej