Inaktiv platsannons

Chef för avdelningen Nätteknik / Network Technology - Vattenfall Eldistribution AB i Luleå

Om tjänsten

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.
 
Som chef för avdelningen Nätteknik kommer du att leda, inspirera och engagera medarbetare inom ditt uppdragsansvar. Till dig rapporterar ca 20 specialister i anläggningsteknik för elnät. Engagerade medarbetare som genom sin kompetens och kreativitet dagligen säkerställer att tekniska lösningar i våra investeringar ger oss bästa möjliga förutsättningar att vara det ledande elnätsföretaget. I den här rollen kan du tillsammans med dina kollegor aktivt medverka i att forma framtidens fossilfria samhälle.

Dina arbetsuppgifter
Avdelningen Nätteknik har det operativa ansvaret att säkerställa tekniskt innehåll i planering och genomförande av våra anläggningsinvesteringar. Ni förväntas även utgöra ett anläggningstekniskt specialistkompetensstöd till verksamheten och har möjlighet att påverka och säkra de val av teknik bolaget skall investera i inför framtiden. Detta innebär att du som chef förväntas att:
• Leda en avdelning som ansvarar för att bolagets investeringar har den tekniska kvalitet som ett framtidssäkrat elnät kräver
• Säkra framtida kompetensbehov och utveckling för att tillgodose bolaget med den specialistkompetens som erfordras.
• Skapa starka relationer med både interna och externa parter, varför såväl förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig.
• Du rapporterar till Enhetschef och ingår i enhetens ledningsgrupp.
 
Vi söker dig som har
• Relevant akademisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med tekniska projekt i en affärsmässig kontext gärna från energibranschen.
• Ett operativt ledarskap som präglas av en väl utvecklad förmåga att balansera tekniska krav och affärsmässighet
• God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt samt förmåga att föra dialog och skapa presentationer och rapporter på svenska och engelska.
 
Du drivs av att utveckla både människor och arbetssätt och har en förmåga att inspirera dina medarbetare att växa och känna sig engagerade. Det finns en stark trovärdighet i ditt ledarskap och en personlig mognad byggd genom både affärsinsikt och ledarerfarenheter. Du har med fördel en god förmåga att se helhet och skapa förtroende, allt för att nå övergripande målsättningar och resultat.
 
Meriterande för tjänsten
• Erfarenhet av att arbeta i större organisationer, vilket ställer krav på förmågan att samarbeta och att arbeta processorienterat.
• Ledande roller i konstruktions- och projekteringsarbete
• Dokumenterad erfarenhet av tidigare chefspositioner
 
Vi erbjuder dig
Som chef för avdelningen Nätteknik kommer du att ha en central roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering, https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/ eller se vår film, https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw.
 
Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Ö

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)