Inaktiv platsannons

Kontrollanläggare - Vattenfall Vattenkraft i Porjus

Om tjänsten

Under många år framåt kommer det att ske investeringar inom vattenkraften vilket gör att det finns en utmaning i att planera och utföra underhåll och projekt samtidigt som dagligt, löpande underhåll och drift måste fungera. Vi ser att det här kräver en flexibel organisation som snabbt kan hantera förändringar och möta höga krav och förväntningar. Vattenfalls kärnvärden är säkerhet, prestation och samarbete; det lägger grunden för vår verksamhet.

Vattenfall Vattenkraft söker nu en kontrollanläggare till avdelningen Produktion Nord. Placeringsorten är Porjus.

Din roll som Kontrollanläggare
Du kommer att primärt att arbeta med projekt, programmering, felsökning, underhåll, provning och idrifttagning av system och annan elektrisk utrustning i Vattenfall Vattenkrafts anläggningar. Du kommer att ingå i ett team som består av elva kontrollanläggare och en teamledare.
Du kommer att i huvudsak arbeta med anläggningar i den övre delen av Lule älv, men verksamhetsområdet sträcker sig från Boden i söder, till Ritsem i norr. Efter introduktion kommer du även att ingå i beredskapsgruppen som erbjuder tekniskt stöd för produktionsteamen inom hela verksamhetsområdet. Detta innebär i dagsläget att du förväntas ha beredskap ungefär var 11:e vecka. Arbetet är omväxlande och du bör vara ha förmågan att enkelt anpassa dig till nya situationer och känna dig komfortabel med att prioriteringar förändras med kort varsel. Arbetsuppgifterna spänner över ett mycket brett område, och det är viktigt med ett genuint intresse för att lära sig, utvecklas och trivas hos oss.

Dina kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en gymnasieutbildning med automation/elkraft/vattenkraft som inriktning. Har du en högskole-/universitetsutbildning inom samma område är det meriterande eller om du har motsvarande arbetslivserfarenhet. Arbetet innebär att du behöver ha förmåga att arbeta med problemlösning, och att du är flexibel i olika situationer. Det är viktigt att du är service- och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Du har kunskaper inom svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav för denna tjänst då det förekommer resor i tjänsten.
För att lyckas på denna tjänst, så bör du ha grundläggande förståelse för elektriska system. Du bör kunna tolka ett kretsschema och kunna hantera normal mätutrustning. Om du dessutom har erfarenhet av exempelvis Siemens S7, ABB 800xA, CAD, reläskydd, konstruktion eller liknande, så kan det naturligvis vara meriterande, men detta är inget krav. Initialt kommer du att arbeta tillsammans med erfaren personal, och få möjlighet att lära dig nya saker dagligen.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Porjus
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Porjus | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)