Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt för framtidens utvecklingsmiljöer i Linköping, Göteborg, Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät, klienter mm. Group ICT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning. Group ICT är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknik- och omvärldsbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Till avdelningen R&D Management söker vi en lösningsarkitekt. Inom R&D Management arbetar vi dels operativt med vidareutveckling, drift och förvaltning av Saabs centrala IT-system men också strategiskt globalt med funktionell styrning (sk Governance) inom detsamma.

Avdelningen R&D Management har ett 100-tal medarbetare fördelade på 4 sektioner och en stab. Du kommer att tillhöra sektion Environment Services. Inom de operativa delarna har vi en relativt stor andel konsulter och vi har en bra mix av manligt/kvinnligt samt en god åldersspridning.

Din framtida utmaning

Som lösningsarkitekt kommer du att arbeta med kravanalys, design och utveckling av Saabs strategiska IT-miljöer. Ansvaret kommer att vara globalt för hela koncernen. Fokus kommer att vara på funktionalitet och prestanda utifrån behoven hos de olika produktutvecklingsenheterna inom Saab. Vi ser stora framtida behov och utmaningar då en flexibel och väl fungerande utvecklingsmiljö är central för produktutveckling i teknikens framkant.

Du kommer att tillhöra ett team med arkitekter där ni förhoppningsvis kompletterar varandra med bra, men olika, styrkor. Tillsammans kommer ni även att vidareutveckla arbetsmetoderna.

Vi söker alltså dig som gillar tekniskt utvecklingsarbete inom IT-området. Rollen innebär stor grad av samarbete med andra roller inom teamet och stor interaktion med interna kunder inom hela globala Saab.

Den du är idag

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av rollen som lösningsarkitekt. Du har en god förmåga att driva tekniskt arbete framåt enligt dina planer, mål och ståndpunkter. Du har också en god förmåga att kommunicera och kan agera lyhört gentemot din omgivning. Du tycker om att ligga steget före och har en god förmåga att analysera och lösa problem.

Du är ingenjör, systemvetare eller motsvarande i botten och utöver din akademiska utbildning har du åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet.

Du talar och skriver svenska och engelska utan problem.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och du måste därmed godkännas i prövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping, Göteborg, Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)