Inaktiv platsannons

Beräkningsingenjör inom ytterballistik i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Saab Dynamics erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem främst inom försvarsindustrin. Produktportföljen innefattar även produkter inom civil- och oljeindustri med fjärrstyrda undervattensfarkoster.

Avdelningen Mechanical Engineering består idag av ca 140 personer uppdelade på 9 sektioner. Dessa ansvarar för samtlig utveckling av våra mekaniska system till alla våra produkter. Produktmässigt arbetar vi med flertalet av företagets produkter men huvudinriktningen är mot våra missil- och understödssystem.

Analysis & System Engineering har ett flertal ansvarsområden, dessa innefattar analyser inom hållfasthet, strukturdynamik, termodynamik, strömningsmekanik, inner- och ytterballistik samt raketmotorteknik.
Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som ytterballistiker hos oss kommer du främst att jobba med våra understödsprodukter (AT4, Carl-Gustaf, m fl) och missiler. Jobbet som ytterballistiker ställer krav på att du kan jobba agilt med beräkningsteknik och fysisk verifiering.
Att arbeta med utveckling inom ballistikområdet innebär att man har en tongivande position vid design av nya produkter till vår produktkatalog.
Ditt sinne för analytiskt och kritiskt tänkande kommer att utmanas på flera nivåer då vi erbjuder dig möjligheten att få växla mellan teoretisk analys, CAE, fysisk provning, m m, beroende på vilken uppgift som ska lösas.
Då vi ständigt strävar efter att förbättra oss förväntas du medverka till att utveckla och förbättra våra processer, metoder och verktyg.

Vi ser gärna att du är delaktig i att driva teknikutvecklingen framåt i våra produkter. Våra produktsystem är av komplex natur och kräver gott samarbete mellan flertalet olika ingenjörsdiscipliner. Vi ser det som en styrka att du har ett öppet sinne redo för kontinuerligt lärande och god social kompetens. I rollen som ytterballistiker kommer du dels jobba som en del i ett team men du förväntas också driva mindre projekt självständigt.

Den du är idag

Vi söker dig med goda kunskaper inom analytiska beräkningar och simuleringar inom strömningsmekanik (CFD). Vi tror att du har civilingenjörsbakgrund eller motsvarande inom liknande område.
Du bör vara utåtriktad, resultatinriktad, prestigelös och drivande samt kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Tidigare erfarenhet inom Matlab, CFD (Ansys CFX och Fluent) är meriterande.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har löpt ut.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan! 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)