Inaktiv platsannons

Assembly Engineer/Verktygskonstruktör i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Inom sektionen för Industrialisering arbetar vi med verktygskonstruktion, forskning och teknikutveckling samtidigt som vi stöttar vår produktion inom teknikområden så som komposit, sammanbyggnad, skärteknik och automation. Vi ansvarar för design av verktyg vilket inkluderar formverktyg, fixturer, jiggar, kompositutbredningar och laserprojiceringar. Detta innebär mycket samarbete med såväl andra delar av företaget som externa kontakter i form av kunder, samarbetpartners och leverantörer. Dessutom bidrar sektionen med kompetens gällande produktionsteknisk utveckling av nya produkter och tillverkningstekniker inom komposit, sammanbyggnad och skärteknik. Detta inkluderar även stöd vid kvalificering av processer och metoder utifrån både egna och kunders krav.

Vi verkar inom affärsprojekt, F&T-projekt samt inom stödet för ständig förbättring och ändringshantering avseende befintlig serietillverkning. Vi bidrar också med kravställning och tekniskt stöd till framtagning av motsvarade underlag i leverantörsledet (interna och externa leverantörer. Sektionen är även involverad i tekniska utredningar samt kalkylering av utvecklings- och tillverkningskostnad inom teknikområdet

Din framtida utmaning

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att arbeta med att utveckla metod med tillhörande verktygssats för sammanbyggnad av produkt som uppfyller krav på teknik, miljö och ekonomi. I det arbetet ingår bl.a. att:

  • Ta fram verktygskoncept
  • Definiera verktygssats
  • Ta fram verktygsunderlag
  • Hantera krav på utbytbarhet (ICY) i produktionsflödet
  • Hantera kundkrav på verktygssats och verktygsunderlag
  • Koordinera verktygssats med produktionsteknik
  • Koordinera verktygssats med produktion
  • Koordinera verktygskonstruktion med verktygstillverkare
  • Tekniskt assistera inköps koordinering mot extern verktygsleverantör
  • Säkerställa tillsammans med produktionsteknik att vald konstruktionslösning uppfyller krav på byggbarhet och ergonomi
  • Delta i arbetet med att definiera standard för produkt

Det innebär ett tätt samarbete med företagets produktions- och inköpsavdelning, likväl med de leverantörer som företaget arbetar tillsammans med. Ansvaret innefattar både att införa ny teknologi och att stötta de befintliga produktionsavsnitten. Uppgifterna inkluderar även att upprätta och underhålla standarder och verksamhetsdokument.

Den du är idag

Du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens inom verktygskonstruktion, med inriktning mot sammanbyggnad i taktade produktionslinor eller motsvarande. Tidigare arbetslivserfarenhet från sammanbyggnad inom flygindustrin är en fördel men inte ett måste. Goda kunskaper i engelska är ett krav då flera av våra befintliga projekt/program bedrivs i nära samarbete med externa kunder, samarbetspartners och internationella leverantörer. God datorvana är också en förutsättning. Du är en naturlig ledare och trivs med att leda både stora och små projekt samtidigt som du brinner för tekniken. Du är nyfiken, noggrann, jobbar metodiskt och håller ordning & reda. Du är social, lyhörd och trivs mde att samarbeta med andra.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)