Inaktiv platsannons

Nyfikna utvecklingsingenjörer inom Flygteknik & Vapen Integration i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik och Vapen är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena flygteknisk och systemteknisk vapenintegration, flygmekanik och flygprestanda, styrsystem, motorintegration, aerodynamik och navigationssystem för bemannade och obemannade flygande produkter.
Vårt område är uppdelat på 11 sektioner och har totalt ca 235 medarbetare. Vi behöver nu förstärkning inom alla våra teknikområden.

Din framtida utmaning

I arbetet som ingenjör inom Flygteknik och Vapen medverkar du på olika sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, konceptstudier, via kravställning, design och systemsäkerhetsarbete till verifiering och validering i flygsimulatorer, riggar och stöd vid flygprov.

I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets andra delsystem och teknikområden, såsom flygprov, förprojekt, laster och hållfasthet, konstruktion, operationsanalys, systemsäkerhet, inköp samt kontakter med underleverantörer, andra utvecklingsprojekt och kunder.

Arbetsinnehållet kräver stor erfarenhet och ofta spetskunskap inom teknikområdet. För att du ska nå detta kommer du att få en stegvis kompetensutveckling som skräddarsys just för dig genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor.

Vi kommer att anpassa tjänsten beroende på dina styrkor och intresseområden. Riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse. Vi erbjuder dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete med utrymme för självförverkligande och genomförande av egna idéer.

Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre perioder utomlands.

När du börjar hos oss kommer du få en fadder som sätter in dig i arbetet och välkomnar dig till teamet. Faddern kommer vara ett stöd under hela din introduktion och självklart även när du blivit varm i kläderna.

Den du är idag

För att trivas på Flygteknik och Vapen tror vi att du är en person som är nyfiken på nya tekniska utmaningar. Vi förutsätter att du har ett stort intresse av att utvecklas i din roll som utvecklingsingenjör. För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du är kommunikativ, öppen, har lätt för att samarbeta och är öppen för förändringar i det dagliga arbetet.

Vi ser gärna att du är analytiskt lagd med känsla för mekanik och fysik. Sannolikt har du en ingenjörsexamen från M, I eller Y. Det är meriterande om du har anknytning eller erfarenhet till någon form av flygteknik.

Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs. Då vi inom området har en mycket stor teknisk bredd och djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och personlig utveckling.

För att lyckas i din roll behöver du också kunna bygga relationer. Du förstår behovet av att vara kreativ genom att kommunicera, initiera och hantera förändringar. Du kan uppvisa ett starkt personligt ledarskap och självkännedom med ledstjärnor som uthållig, anpassningsbar och beslutsam.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)