Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör inom mekanik & processkonstruktion i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Process and Mechanical Design på Scania tekniska center konstruerar och/eller köper in provutrustning för Scania R&D inom områdena mekanik och process. Arbetet sker i uppdrag/projektform och ofta tvärfunktionellt tillsammans med granngrupperna inom el och mjukvara samt med internationella leverantörer. Gruppen består idag av nio anställda och två konsulter. Scanias provriggar blir hela tiden fler och satsningar på nya teknikområden ger gruppen många spännande utmaningar framöver.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet omfattar nykonstruktion, förvaltning och upphandling av mekanik- och processystem. Du deltar i hela utvecklingskedjan: kravspecifikation, konstruktion, installation, driftsättning och dokumentation. Vi deltar aktivt i projekt och uppdrag där du kommer vara gruppens representant för mekanik- och process med uppgiften att säkerställa och vidareutveckla konceptvalen. Konstruktionsarbetet sker framför allt i Inventor.

Det finns också möjlighet att utveckla nya metoder och arbetssätt inom simulering av processtekniska lösningar. Simulering är ett nytt arbetsområde för gruppen och något vi vill satsa på. Mekanisk simulering sker i Inventor och processteknisk simulering sker i GT-Suite. 

Din profil

Som person är du driven, självgående och tycker om ta fram nya arbetsmetoder. Du får gärna vara intresserad av att på sikt utveckla ditt ledarskap. Du är initiativrik, gillar att lösa tekniska problem och har lätt för att samarbeta med andra. Du ska kunna jobba både självständigt och i olika gruppsammansättningar.

Du är troligen högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik eller har motsvarande kvalifikationer. Några års erfarenhet av konstruktionsarbete inom industriella system eller testutrustningar ger dig goda förutsättningar i arbetet. Erfarenhet av något av följande ses också som meriterande: Inventor, Vault, dimensionering av processystem, flödesberäkningar, GT-Suite och fordonsutveckling. Rollen kräver att du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal såväl som i skrift.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gruppchef Björn Iverfelt, 08-553 54102. 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej