Inaktiv platsannons

Produktionstekniker till Scanias motorbearbetning i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du intresserad av att jobba med förbättringar, ta fram tekniska lösningar och att jobba med människor?


Arbetsuppgifter
Motortillverkningen befinner sig i en intressant fas där framtidens produktionsstruktur och produktkrav ställer höga krav på dagens tillverkningsprocesser. I denna roll kommer du bland annat:

  • Leda projekt
  • Driva problemlösningar
  • Genomföra produktionsoptimeringar
  • Utveckla processen inför framtida produkter/utmaningar

Som produktionstekniker ingår du ofta i team där alla nödvändiga kompetenser är samlade för respektive uppdrag/projekt. Tillsammans jobbar ni med både kort- och långsiktiga aktiviteter för att öka säkerheten, produktiviteten och kapaciteten inom ett produktionsavsnitt. I rollen har du även ett brett kontaktnät, såväl internt som externt och regelbunden kontakt med Scanias systerfabrik i Brasilien. 

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida .

Läs gärna mer om


Din Profil
Vi söker dig som har ett intresse för teknik, är strukturerad och som med kreativitet och engagemang vill utveckla dig själv och vår verksamhet. Som är högskole- eller civilingenjör.

Du har driv och gillar att nå resultat tillsammans med andra. För att trivas och nå framgång i rollen är det viktigt att du har ett teknikintresse samt en öppen och utåtriktad personlighet.
Du har lätt att kommunicera och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.
Kunskaper i tyska är meriterande.

Övrigt
Som Produktionstekniker får du en mycket bra start på karriären. Scania erbjuder många utvecklingsmöjligheter då du kan fördjupa dig inom teknik, ledarskap eller bredda dig inom något annat område som du är intresserad av. Resor kan förekomma i arbetet. 

För ytterligare information
Kontakta gärna Niklas Jonsson (Produktionsteknisk Gruppchef) 08-553 52787, .

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej