Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör inom Driving Assistance Software Scania R&D i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och påverka hur vår och våra externa partners drivlinor kommer att fungera i framtiden?

Vi söker nu en funktions och mjukvaruutvecklare som tillsammans med vårt team vill ta sig an framtida utmaningar. Gruppen består idag av 14 funktionsutvecklare där de flesta är civilingenjörer med inriktning reglerteknik och signalbehandling. Vi är uppdelade i två team som fördelar och planerar uppgifter inom sina respektive områden.

Gruppens främsta uppdrag är att anpassa drivlinan för lägsta möjliga bränsleförbrukning, bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär ansvar för styrsystemen på drivlinan och mycket körtid i fordon. Utvecklingen sker mot alla typer av Scania-drivlinor och fordon t.ex. lastbil, buss, hybrid och självkörande fordon. Vi tar ansvar för utvecklingskedjan från första idé till utveckling och därefter test ute i fordon.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer ingå i teamet som ansvarar för farthållarfunktioner och kommer att bli delaktig i alla delar av utvecklingens faser. Arbetet kommer ske nära våra fordon och du kommer ta fram funktioner för framtida och befintliga produkter. Som funktionsutvecklare har du möjligheten att åka på klimatprov och lastbilsexpeditioner ute i Europa

För att kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får alla medarbetare ta körkort för lastbil och tungt släp, samt vid behov buss.

Din profil
Vi söker dig som har ett driv samt stor vilja att förbättra dagens teknik för att bidra till morgondagens hållbara transportlösningar. Vi ser gärna att du har en civilingenjörsutbildning inom mekatronik, teknisk fysik, data eller motsvarande. Du har ett intresse av att programmera och har med fördel tidigare erfarenhet av inbyggda system. Kunskap inom Matlab, Stateflow/Simulink och C är meriterande.

Du är engagerad, nyfiken, intresserad och har förmåga/vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande och kreativt klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du har körkort för bil och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Körkort för lastbil/buss är meriterande precis som andra fordonsrelaterade erfarenheter.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna Erik Holma, senior utvecklingsingenjör 08-553 52 944 eller Gurdeep Sapra, gruppchef Driving Assistance SW, 08-553 85 393.

Publicerad den

20-06-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis